Connect with us

algemeen

John de Mol neemt niet zo’n slimme beslissing: ‘René van der Gijp weg bij Vandaag Inside!’

René van der Gijp was vorige maand twee dagen niet aanwezig bij Vandaag Inside, waarvoor hij van Talpa een boete van 1500 euro kreeg. De eerste afwezigheid was vanwege de verjaardag van zijn zoon, en de tweede vanwege zijn zoon’s examenfeestje. Voor velen waren dit legitieme redenen, maar er zijn ook speculaties dat René wellicht een beetje klaar is met het programma.

Roddeltantes Jordi Versteegden en Jan Uriot hadden hun bedenkingen: Jordi vroeg Jan: “23 kaarsjes blaast hij uit. Vind jij dat een goede reden om dan afwezig te zijn?” Jan vond het maar gek: “Nou, ik vind dat heel raar. Ik bedoel: zijn collegaatje Wilfred Genee is ook vandaag jarig. Terwijl ik dan denk: als híj dan een dagje vrij neemt, dat had ik wel… Maar goed. Of Gijp blijft weg omdat hij denkt: dan hoef ik geen cadeau te kopen voor Wilfred.”

Vandaag Inside

Victor Vlam had ook zijn bedenkingen bij de afwezigheid van Gijp: “Het geeft aan dat René, die 63 is, mogelijk interesse begint te verliezen in VI. Zou hij bijtekenen als volgende zomer zijn contract verloopt? De uitzending van vandaag [toen René afwezig was] maakt duidelijk dat VI geen VI is zonder René. Hij brengt vaak de komische noot en weet als geen ander te relativeren. Dat miste je gewoon vanavond.” Kortom, Vandaag Inside is nergens zonder Gijp.

René

Johan Derksen en Wilfred Genee waren fel over de kritiek op de afwezigheid van Gijp, maar het lijkt erop dat John de Mol er ook mee zit. Gijp kreeg namelijk een boete, vertelt hij in de podcast KieftJansenEgmondGijp: “Nu moet je zelfs betalen als je een keer wegblijft voor degene die er dan zit. Ja, ik moest betalen. Job Knoester, 1.500 euro. Ja, dat moet ik betalen.

Dat wordt van mijn salaris ingehouden. Ja, het gaat allemaal nergens over. Je wordt er wel eens een beetje moe van allemaal. Maar ja, weet je, dat zeggen wij ook: die tv-wereld is leuk. Maar je moet er niet over nadenken, want dat schiet niet op. 90 procent van wat daar werkt is incompetent.”

Gijp liet in zijn podcast weten dat hij er klaar mee is: “Ik ben wel blij dat het erop zit. Vier weken is lang hoor, elke dag. Toen wij het voor het eerst deden, in Scheveningen, kreeg je hele toespraken van directieleden van RTL, over een maand tv elke dag, en nu hoor je er niemand meer over. Het is gewoon normaal geworden…”

Hij gaf aan blij te zijn wanneer zijn contract eindigt: “Af en toe ben ik er zo klaar mee, weet je. Dan denk ik: ik heb nog een jaar, een jaartje… […] Mijn contract nog. En dan ben ik echt wel blij dat het klaar is, weet je wel.”

De mogelijke interesseverlies van René van der Gijp in Vandaag Inside roept vragen op over de toekomst van het programma. Zijn afwezigheid, hoewel om persoonlijke redenen, heeft discussies aangewakkerd over zijn betrokkenheid en de algemene dynamiek binnen het team. De boete van Talpa benadrukt de striktheid van de productie en de verwachtingen die aan de presentatoren worden gesteld.

Als één van de gezichtsbepalende figuren van Vandaag Inside lijkt Gijp’s mogelijke vertrek een grote impact te kunnen hebben op het programma. Het publiek zal ongetwijfeld met belangstelling blijven volgen hoe deze situatie zich verder ontwikkelt en welke stappen René van der Gijp uiteindelijk zal nemen.