Connect with us

algemeen

Dak van zwembad Peter Gillis volledig ingestort na heftig ongeluk

Schokkende beelden die op X (voorheen Twitter) zijn gedeeld, tonen dat een gedeelte van het dak van het zwembad in vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo vrijdagmiddag is ingestort. Dit vakantiepark maakt deel uit van de Oostappen Groep, eigendom van televisiepersoonlijkheid Peter Gillis.

Dak van Zwembad Peter Gillis Ingestort

De oorzaak van de instorting is nog niet bekend. De parkmanager meldde dat het zwembad tot vrijdagmiddag normaal in gebruik was en dat het om 14.00 uur werd ontruimd. Enkele uren later bezweek het dak. Volgens de manager zijn alle veiligheidsprotocollen correct nageleefd. Ondanks de evacuatie waren er geen meldingen van gew0nden of andere incidenten.

L1 meldde dat er tijdens de evacuatie sprake was van zware regenval in de provincie. De gemeente bevestigde dat er geen hulpdiensten zijn ingeschakeld en dat zij toezicht houden op een veilige afhandeling van de schade. Er werd echter geen specifieke uitleg gegeven over de reden voor de evacuatie voorafgaand aan de instorting.

Eerdere Opspraak

Vakantiepark De Berckt, gelegen in Baarlo, Limburg, maakt deel uit van de Oostappen Groep, die in eigendom is van Peter Gillis. De exploitatie van de vakantieparken zal in de toekomst worden overgenomen door Matthijs Stevens, zoals eerder gemeld door Omroep Brabant.

Het park kwam eerder in opspraak vanwege het huisvesten van arbeidsmigranten zonder de vereiste toestemming. Vorig jaar legde de gemeente Gillis een dwangsom op van maar liefst een miljoen euro. Bovendien werd in oktober de horecavergunning van het park ingetrokken, wat een grote impact had op de exploitatie van de voorzieningen op het terrein.

Reacties en Gevolgen

De instorting van het dak heeft geleid tot een golf van reacties, zowel van bezoekers als van lokale bewoners. Veel mensen uitten hun zorgen over de veiligheid van de faciliteiten in het park. Sommigen vroegen zich af of er voldoende onderhoud en inspectie werd uitgevoerd om dergelijke incidenten te voorkomen.

De gemeente en de parkmanager hebben aangegeven dat er een grondig onderzoek zal plaatsvinden om de oorzaak van de instorting vast te stellen. De resultaten van dit onderzoek zullen bepalend zijn voor de volgende stappen die genomen moeten worden om de veiligheid te waarborgen en eventuele structurele problemen aan te pakken.

Veiligheidsmaatregelen en Toekomst

De parkmanager benadrukte dat alle veiligheidsprotocollen correct zijn nageleefd en dat er geen directe gevaren meer zijn voor de bezoekers van het park. Het gebied rond het ingestorte dak is afgezet en er zijn extra inspecties gepland om de staat van de overige gebouwen en faciliteiten te controleren.

Matthijs Stevens, de toekomstige exploitant van de Oostappen Groep, heeft aangegeven dat hij de veiligheid van de parken als hoogste prioriteit ziet. Hij heeft beloofd om de nodige maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten in de toekomst worden voorkomen.

Peter Gillis en Controverses

Peter Gillis, de eigenaar van de Oostappen Groep, heeft tot nu toe niet gereageerd op het incident. Gillis is een bekende televisiepersoonlijkheid en ondernemer, maar zijn parken zijn vaker in het nieuws gekomen vanwege controverse. Naast de recente problemen met het huisvesten van arbeidsmigranten en de intrekking van horecavergunningen, zijn er ook andere kl*chten en juridische kwesties die zijn reputatie hebben beïnvloed.

De instorting van het dak in vakantiepark De Berckt is opnieuw een tegenslag voor Gillis en zijn bedrijf. Het is nog onduidelijk welke impact dit incident zal hebben op de toekomstige exploitatie en het vertrouwen van de bezoekers in de veiligheid van de parken.

Toekomstige Stappen en Onderzoek

De komende dagen en weken zullen cruciaal zijn voor het bepalen van de oorzaak van de dakinstorting en het nemen van de nodige maatregelen om de veiligheid te garanderen. Het onderzoek dat de gemeente en andere autoriteiten zullen uitvoeren, moet duidelijkheid bieden over de factoren die hebben bijgedragen aan de instorting.

De resultaten van dit onderzoek zullen niet alleen van invloed zijn op de toekomst van vakantiepark De Berckt, maar ook op de gehele Oostappen Groep. Het bedrijf zal mogelijk extra inspecties en veiligheidsmaatregelen moeten implementeren om het vertrouwen van de bezoekers terug te winnen en toekomstige incidenten te voorkomen.

Gemeenschapsreactie

De lokale gemeenschap heeft bezorgd gereageerd op het nieuws van de dakinstorting. Veel bewoners en ondernemers in de omgeving van Baarlo zijn afhankelijk van de bezoekers die naar vakantiepark De Berckt komen. Het park is een belangrijke bron van inkomsten en werkgelegenheid voor de regio.

Lokale overheden en gemeenschapsleiders hebben hun steun uitgesproken voor de getroffen werknemers en de bezoekers die mogelijk zijn getroffen door het incident. Er zijn plannen om tijdelijke steunmaatregelen te implementeren om de economische impact op de gemeenschap te minimaliseren.

Impact op de Vakantiegangers

Veel vakantiegangers die in het park verbleven, hebben hun zorgen geuit over de veiligheid en de toekomst van hun verblijven. Sommigen hebben hun vakantieplannen gewijzigd of geannuleerd vanwege het incident. De parkmanager en de toekomstige exploitant Matthijs Stevens hebben toegezegd alles in het werk te stellen om de veiligheid en het comfort van de gasten te waarborgen.

Er zijn al plannen gemaakt om de getroffen faciliteiten zo snel mogelijk te repareren en weer in gebruik te nemen. Dit zal waarschijnlijk enige tijd in beslag nemen, maar de prioriteit ligt bij het waarborgen van de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers.

Conclusie

De instorting van het dak van het zwembad in vakantiepark De Berckt heeft veel stof doen opwaaien en geleid tot bezorgdheid over de veiligheid van de faciliteiten in het park. Terwijl het onderzoek naar de oorzaak van de instorting nog gaande is, blijven de parkmanager en de toekomstige exploitant toezeggingen doen om de veiligheid en het welzijn van de gasten te waarborgen.

Peter Gillis, de huidige eigenaar van de Oostappen Groep, heeft nog niet gereageerd op het incident. Zijn parken zijn eerder in opspraak gekomen, en dit recente incident zal ongetwijfeld verdere vragen oproepen over het beheer en de veiligheid van zijn vakantieparken.

De komende weken zullen cruciaal zijn voor het vaststellen van de oorzaak van de instorting en het implementeren van de nodige maatregelen om de veiligheid te verbeteren. De lokale gemeenschap en de bezoekers van vakantiepark De Berckt hopen op snelle en effectieve oplossingen om het vertrouwen in het park te herstellen en toekomstige incidenten te voorkomen.

Wil je meer van onze verhalen lezen? Laat dan een reactie achter op onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.