Connect with us

algemeen

Net binnen: Kylian Mbappé doet niet mee tegen Nederland

De grote vraag voorafgaand aan het EK-duel tussen Nederland en Frankrijk in Leipzig is of Kylian Mbappé aan de aftrap zal verschijnen. De 25-jarige steraanvaller heeft een gebroken neus, waardoor zijn inzetbaarheid onzeker is. Franse media melden dat Mbappé waarschijnlijk op de bank zal beginnen. Bondscoach Didier Deschamps staat voor een lastige keuze of hij het risico moet nemen om zijn sterspeler in te zetten of niet.

Alternatieven voor Mbappé in de Aanval

Indien Mbappé niet speelt, heeft Frankrijk verschillende alternatieven voor de centrale positie in de aanval. We bespreken drie mogelijke vervangers: Olivier Giroud, Randal Kolo Muani en Marcus Thuram.

Olivier Giroud: Het Laatste Kunstje

Olivier Giroud is een naam die niet onbekend is in het voetbal. Ooit twijfelde zelfs FC Utrecht aan zijn kwaliteiten, met het oordeel dat hij “balvast, maar niet explosief” was. Giroud speelde destijds in het tweede team van Grenoble in de Franse Ligue 2. Een transfer naar Utrecht kwam er niet; de club koos voor Marc-Antoine Fortuné.

Giroud klom langzaam op via Grenoble en Tours en debuteerde op 23-jarige leeftijd bij Montpellier op het hoogste niveau. Zijn carrière bracht hem daarna bij topclubs als Arsenal, Chelsea en AC Milan.

In 2018, tijdens het WK, verving Giroud de verbannen Karim Benzema als spits voor Frankrijk. Ondanks dat Frankrijk de wereldtitel veroverde, was Giroud onderwerp van discussie omdat hij geen enkele keer scoorde en geen van zijn doelpogingen op doel was. Na dit EK verruilt de 37-jarige Giroud AC Milan voor Los Angeles FC, wat waarschijnlijk zijn laatste kunstje als international zal zijn. Inmiddels is hij de topscorer aller tijden van Frankrijk met 57 goals. “Hij verdient erkenning,” aldus teamgenoot Antoine Griezmann. “Hij is de ideale teamspeler.”

Randal Kolo Muani: De Misser die Blijft Achtervolgen

Randal Kolo Muani beleefde een pijnlijk moment tijdens de WK-finale van 2022 tegen Argentinië. In de slotseconde van de verlenging kreeg hij een enorme kans om de wedstrijd te beslissen, maar zijn schot werd gestopt door de Argentijnse keeper Emiliano Martínez. Deze misser achtervolgt hem nog steeds. “Ik krijg er nog altijd een brok van in mijn keel,” zei Kolo Muani.

De 25-jarige aanvaller brak door in de Ligue 1 bij Nantes en maakte daarna indruk bij Eintracht Frankfurt. Vorig jaar maakte Paris Saint-Germain hem voor 75 miljoen euro over, plus 15 miljoen euro aan bonussen. Bij PSG was hij niet zeker van een basisplaats, maar het vertrek van Mbappé naar Real Madrid biedt hem nieuwe kansen.

Marcus Thuram: Aardje naar Zijn Vaartje

Marcus Thuram, zoon van de legendarische verdediger Lilian Thuram, heeft de voetbaltalenten van zijn vader geërfd. Lilian Thuram werd wereldkampioen in 1998 en Europees kampioen in 2000. Marcus werd geboren in Parma, Italië, waar zijn vader toen speelde.

Anders dan zijn vader, is Marcus een aanvaller. Hij staat ook bekend om zijn maatschappelijke betrokkenheid. Tijdens een recente persconferentie uitte hij samen met Mbappé zijn zorgen over de winst van het radicaal-rechtse Rassemblement National (RN) bij de Europese Parlementsverkiezingen.

Op het veld heeft Marcus Thuram zich opgewerkt via FC Sochaux-Montbéliard en En Avant de Guingamp naar Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga. Hij verdiende een transfer naar Internazionale, waar hij mede dankzij dertien goals kampioen werd. Tijdens de WK-finale van 2022 verving hij Giroud en begon hij aan de linkerkant in de wedstrijd tegen Oostenrijk. Thuram is ook een optie om centraal te spelen, mocht Mbappé vanavond niet kunnen starten.

Verwachtingen voor de Wedstrijd

De afwezigheid van Kylian Mbappé zou een groot gemis zijn voor Frankrijk, maar de ploeg heeft genoeg talentvolle spelers om zijn plaats in te nemen. Met alternatieven zoals Olivier Giroud, Randal Kolo Muani en Marcus Thuram, heeft Didier Deschamps meerdere opties om het aanvallende gat op te vullen.

De wedstrijd tegen Nederland belooft spannend te worden. Oranje heeft een sterke ploeg en zal zeker profiteren van de mogelijke afwezigheid van Mbappé. Voor Frankrijk is het belangrijk om met een solide opstelling te beginnen en de juiste vervanger voor Mbappé te kiezen om hun aanvallende kracht te behouden.

Conclusie

Het EK-duel tussen Nederland en Frankrijk in Leipzig draait om meer dan alleen de vraag of Kylian Mbappé zal spelen. Frankrijk heeft voldoende alternatieven in de aanval, waaronder ervaren spelers zoals Olivier Giroud en jong talent zoals Randal Kolo Muani en Marcus Thuram. De keuze van Didier Deschamps zal cruciaal zijn voor de uitkomst van de wedstrijd.

Of Mbappé nu speelt of niet, Frankrijk blijft een formidabele tegenstander voor Nederland. De kijkers kunnen zich voorbereiden op een boeiend en competitief duel tussen twee topteams in Europa.