Connect with us

algemeen

Moeder hoort dat zoon klasgenoten heeft gepest – haar controversiële straf verdeelt het internet

Pesten is een verafschuwde kwestie over de hele wereld, maar het is een probleem dat helaas diepgeworteld is in de samenleving.

Het is belangrijk om kinderen vanaf zeer jonge leeftijd te leren dat pesten in welke vorm dan ook onacceptabel is, en dit is een les die de meeste ouders en leraren proberen te benadrukken.

Echter, het is praktisch onmogelijk om het volledig uit te roeien, dus wat doe je als een kind betrapt wordt op het pesten van een ander?

Nou, een moeder uit Texas had een nogal controversiële methode om haar zoon te straffen nadat ze had gehoord dat hij andere kinderen in zijn klas “idioten” en “stom” had genoemd. De vrouw, alleen bekend als Star, heeft het internet doen opschudden met haar keuze voor berisping.

Volgens de Britse krant The Daily Star wilde de moeder het gedrag van haar zoon uitroeien en, nadat ze genoeg had van zijn streken, bedacht ze haar eigen vorm van terechtwijzing.

Ze vertelde aan ABC13 dat ze een “ouderwetse ouder” is die gelooft in sterke morele waarden.

“Ik verwen mijn kinderen niet. Ik maak de wereld niet mooier voor ze”, zei ze.

In plaats van hem simpelweg te berispen, of hem zelfs op te dragen om excuses aan te bieden aan de getroffen kinderen, besloot Star om haar zoon een t-shirt aan te trekken met de tekst “IK BEN EEN PESTKOP”.

Ze maakte vervolgens foto’s van hem voordat hij naar school ging en plaatste die op Facebook zodat iedereen het kon zien.

Natuurlijk heeft haar beslissing gemengde reacties opgeroepen. Veel mensen steunen haar keuze voor een strenge straf, hoewel anderen vinden dat ze misschien te ver is gegaan.

Om mensen ervan te verzekeren dat ze het niet op Facebook heeft geplaatst om haar zoon te vernederen, vertelde Star aan ABC13: “Ik heb het geplaatst om contact te leggen met de ouders van kinderen die mijn zoon misschien heeft gepest, zodat elk van hen persoonlijke excuses zou kunnen krijgen.”

Ze verwijderde later de post na negatieve reacties, maar ze blijft achter haar beslissing staan.

“Ik wilde weten wat hij ervan geleerd had en hij zei: ‘Ik heb geleerd dat ik het gevoel niet leuk vond en ik wil niet dat iemand anders zich zo voelt vanwege mij. Dat is precies wat ik wilde dat hij eruit haalde.'”

Deskundigen geloven dat de acties van Star meer kwaad dan goed kunnen doen, maar de moeder zelf beweert dat haar zoon al beter gedrag vertoont.

“Hij zal het overleven. En hij behandelt zijn zussen al beter. Hij behandelt zijn neefjes en nichtjes al beter. Hij heeft ervan geleerd. Dat is het enige dat telt,” zei ze.

Star’s acties zijn zeker controversieel, maar als haar zoon zijn gedrag heeft verbeterd, heeft hij misschien een les geleerd die alle kinderen op een bepaald moment moeten leren. Wat denk je? Ging Star te ver? Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties.

Ondertussen, deel dit artikel om je steun te tonen voor de anti-pestbeweging. Samen kunnen we werken aan een toekomst waarin pesten tot een absoluut minimum wordt beperkt.