Connect with us

algemeen

Kind tekent familieportret – lerares roept meteen crisisvergadering bijeen

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Ouders werden gebeld door de school van hun kind voor een spoedvergadering. En wat de reden voor die vergadering was, leek aanvankelijk zorgwekkend, maar nam een heel andere wending…

Een recent incident op de school van zijn zoon deelde een man: zijn zoon had iets getekend in de klas wat zijn lerares erg verontrustte en haar aanzette tot een spoedvergadering met de ouders.

De hele situatie ontwikkelde zich op een komische manier, die de geamuseerde vader ertoe bracht het op Facebook te plaatsen, zodat anderen er ook om konden lachen.

In zijn Facebook-post zei hij: “Onze zesjarige gaf ons een briefje. Zijn lerares had mijn vrouw en mij opgeroepen voor een spoedvergadering. We vroegen onze zoon of hij wist waarom, en hij zei: ‘Een tekening die ik heb gemaakt, beviel haar niet.'”

“De volgende dag haalde de lerares de tekening tevoorschijn en zei: ‘Ik vroeg hem om zijn familie te tekenen, en hij tekende dit hier, zou je me dat alsjeblieft willen uitleggen?'”

Op de tekening stonden vier personen afgebeeld die ogenschijnlijk touwen om hun nek hadden. Natuurlijk zou iedereen die maar weinig informatie heeft over de familie bezorgd zijn bij het zien van zo’n tekening. De ouders knipperden niet eens met hun ogen en realiseerden zich niet eens dat het beeld uitleg vereiste.

De vader antwoordde onmiddellijk om de lerares gerust te stellen: “We waren aan het snorkelen voor de Bahama’s.” Op internet werd gedebatteerd of de lerares niet vanaf het begin overdreef: “Dit is verdomde hysterie”, schreef iemand. “Echt, wie heeft deze drama nodig?”

“Een spoedvergadering vanwege dit? Ik weet dat het geen beste tekening is, maar ik denk dat het behoorlijk duidelijk is…”, schreef een andere gebruiker.

“Welke leraar was dit?”, vroeg een ander. “Kinderen zijn onschuldig… ze genieten van onschuldige tekeningen.” Sommige gebruikers waren echter van mening dat de lerares het juiste had gedaan.

“Ik zou het willen weten, zelfs als het een valse alarm is… beter veilig dan sorry.” Een andere persoon merkte op dat de vergadering niet nodig zou zijn geweest als de lerares het kind gewoon had gevraagd. De gebruiker voegde eraan toe: “Als leraar had ik het kind gevraagd wat het was. Het kind had gezegd: snorkelen. Einde verhaal.”

Anderen dachten echter dat het beter was om het zekere voor het onzekere te nemen. Een gebruiker schreef: “Het maakt niet uit wat ze zeggen, het kind is zes. Men moet zijn zorgplicht vervullen.” Deze persoon sloot af met de woorden: “De lerares heeft het juiste gedaan. Deze tussenkomsten hebben levens gered. Serieus.”

Iris van Dijk (1987) is een gepassioneerde onderzoeksjournalist en redactrice met een scherp oog voor politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Na haar studie Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden begon ze haar loopbaan als buitenlandcorrespondent, waarbij ze verslag deed van politieke spanningen en humanitaire crises. Met ruim vijftien jaar ervaring in de journalistiek heeft Iris zich gespecialiseerd in onderzoeksrapportages en diepgaande analyses. Ze heeft gewerkt voor toonaangevende kranten en online nieuwsplatforms, waar ze zich richt op geopolitiek, mensenrechten en klimaatverandering. Sinds 2024 maakt Iris deel uit van ons team, waar ze verantwoordelijk is voor het uitdiepen van grote dossiers en exclusieve interviews met beleidsmakers en deskundigen. Haar journalistieke werk wordt gekenmerkt door gedegen onderzoek, objectiviteit en een kritische blik op de macht. Naast haar journalistieke werk is Iris een fervent reiziger en natuurliefhebber. Ze brengt graag tijd door in afgelegen gebieden om zelf de impact van klimaatverandering te ervaren en verslag te doen vanuit het hart van de ontwikkelingen. Met haar doorzettingsvermogen en diepgaande kennis is Iris een journalist die het nieuws niet alleen verslaat, maar ook duidt en in de juiste context plaatst.