Connect with us

algemeen

Blauwe vogel Appie zwijgt niet langer: dit is er echt gebeurd bij Eurovisie

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Het Nederlandse team bereidt zich voor op een confrontatie met de European Broadcasting Union (EBU) na de uitsluiting van Joost Klein van het Eurovisie Songfestival.

Appie Mussa, beter bekend als de blauwe vogel, deelt via TikTok een vernietigende kritiek op de EBU en onthult wat er werkelijk is gebeurd. “Helemaal niks!”, roept hij uit.

In een video op het sociale mediaplatform doet Appie genadeloos een imitatie van het bestuur van de EBU en speculeert hij over hun besluitvorming.

“Deze artiest wordt echt veel te groot! Wat gaan we hier aan doen?”, zegt Appie in zijn video. Vervolgens voegt hij toe: “Wat heeft hij gedaan?

Eigenlijk helemaal niks? Laten we hem diskwalificeren!” Hiermee suggereert Appie dat Joost onterecht is weggestuurd.

Hoewel de video misschien humoristisch bedoeld was, heeft Appie ook de woede van velen op zich geladen door zijn opmerkingen over deelneemster Eden Golan.

Aan het einde van de video zegt hij: “Maar hoe zit het met Israël? Oh, je bedoelt al die onschuldige mensen? Ik vind het prima, ze kunnen gewoon meedoen!”

De verklaring van AVROTROS onthulde dat Joost Klein gisterochtend werd uitgesloten van deelname aan de finale van het songfestival omdat hij een ‘dreigende beweging’ zou hebben gemaakt naar een cameravrouw.

Joost had echter herhaaldelijk gevraagd om te stoppen met filmen. Volgens Appie is er dus helemaal niets gebeurd en speelt de cameravrouw nu het slacht0ffer.

De EBU heeft zichzelf de rol van aanklager toegeëigend en is vervolgens als rechter opgetreden. Dit is volgens journalist en historicus Joeri Albrecht ontoelaatbaar.

@apsonarmy

EBU be like #eurovision2024

♬ origineel geluid – Apson

Hij voegt eraan toe: “Het kan niet de bedoeling zijn dat de EBU zowel de aanklager als de rechter speelt.”

De video van Appie heeft zeker opschudding veroorzaakt en roept vragen op over de rechtvaardigheid van de besluitvorming rondom Joost Klein’s diskwalificatie.

Het Nederlandse team lijkt vastberaden om de zaak aan te vechten en rechtvaardigheid te eisen voor Joost.

De kwestie belooft nog lang niet afgesloten te zijn en zal ongetwijfeld voor verdere discussie en debat zorgen.

 

Charlotte de Vries (1990) is een ervaren journalist en redactrice met een specialisatie in maatschappelijke trends en digitale cultuur. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam begon ze haar carrière bij een toonaangevend mediaplatform, waar ze zich verdiepte in de impact van technologie op de samenleving. Met haar scherpe analytische blik en talent voor storytelling groeide ze uit tot een invloedrijke stem in de journalistiek. Charlotte heeft gewerkt voor diverse nationale en internationale nieuwsmedia en is een vaste columnist bij meerdere opiniebladen. Haar focus ligt op sociale media, online desinformatie en de invloed van AI op journalistiek. Sinds 2024 is Charlotte een belangrijke kracht binnen ons redactieteam. Ze staat bekend om haar diepgravende achtergrondverhalen en scherpe interviews met experts. Naast haar werk als journalist geeft ze lezingen over digitale ethiek en mediageletterdheid. In haar vrije tijd is Charlotte een liefhebber van literatuur en stedentrips. Ze gelooft in de kracht van onafhankelijke journalistiek en zet zich in om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.