Connect with us

algemeen

Het gaat enorm slecht met deze muzieklegende – komt niet meer goed

In de slingerende straten van het naoorlogse Londen, waar de Beatlemania nog nagalmde, werd op 30 januari 1951 een ster geboren: Phil Collins.

Hij groeide op in een familie waar muziek meer was dan een achtergrondgeluid; het was een roeping. Als kind was Phil al omringd door ritmes en melodieën, en op vijfjarige leeftijd kreeg hij van zijn oom een zelfgemaakt drumstel, dat eerder leek op een muzikaal experiment dan op een conventioneel instrument.

De Beginjaren Als tiener maakte Collins de Londense roeiclubs onveilig met zijn vroege optredens. Hij raakte geïnspireerd door de Engelse beatbeweging en bands als The Shadows. Zijn passie voor muziek leidde zelfs tot het leren lezen van drummuziek, hoewel hij al snel ontdekte dat zijn ware kracht lag in zijn intuïtie.

De Opkomst van Genesis

Het leven van Collins kreeg een wending toen hij reageerde op een advertentie van Genesis, een band die zijn muzikale toekomst zou vormen.

In de eerste jaren namen ze vijf albums op die de wereld veroverden met hun hits. Toen de oorspronkelijke zanger vertrok, nam Phil de moedige stap om zijn plaats in te nemen, ondanks zijn aarzelingen.

Solosucces

Met Genesis groeide Collins uit tot een fenomeen, maar zijn verlangen naar muzikale verkenning bracht hem tot een solocarrière. Persoonlijke hits zoals ‘In The Air Tonight’ en ‘You Can’t Hurry Love’ verstevigden zijn positie in de muziekwereld.

Een Nieuw Pad

Na een kwarteeuw besloot Collins Genesis te verlaten en zich te richten op zijn solowerk, jazzprojecten en filmmuziek. Hij hoopte op blijvend succes voor Genesis terwijl hij zijn eigen pad bewandelde.

De Comeback In 2017 verraste Collins fans door terug te keren naar Genesis. Een wereldtournee werd gepland, maar door de pandemie uitgesteld. Zorgen over Phil’s gezondheid ontstonden tijdens een BBC-interview, maar de aankondiging dat zijn zoon Nicholas de drumstokken zou overnemen tijdens optredens, bracht enige troost.

De Toekomst

Ondanks fysieke beperkingen die hem van het drummen weerhouden, blijft Collins een icoon. Zijn wil om naast zijn zoon te presteren getuigt van een diepe passie en toewijding aan muziek.

Met de hereniging van Genesis sluiten Phil en zijn bandleden een belangrijk hoofdstuk in hun leven af en leggen ze de fundering voor wat nog komen gaat. Phil Collins, met zijn indrukwekkende erfenis en doorzettingsvermogen, blijft een inspiratie voor velen.

Hij is niet alleen een icoon van een generatie, maar ook een levend bewijs dat muziek een leven kan definiëren, ongeacht de obstakels die op de weg komen.