Connect with us

algemeen

Daarom moet je altijd een muntje in je diepvries leggen voor je de deur uitgaat

Ben je ooit thuisgekomen van vakantie, zakenreis of misschien een weekend weg met het gezin – en heb je gemerkt dat je digitale klokken de verkeerde tijd aangaven?

Je realiseert je al snel dat je een stroomstoring hebt gehad terwijl je weg was, maar het is eigenlijk onmogelijk om te vertellen wanneer het is gebeurd of hoe lang het heeft geduurd. Het is daarom ook onmogelijk om te bepalen hoelang het voedsel in je vriezer ontdooid kan zijn geweest, bedorven is geraakt en vervolgens weer bevroren is.

Of toch niet? In verband met de orkaan Matthew die in 2016 delen van de Verenigde Staten trof, deelde een vrouw genaamd Sheila Pulanco Russell een slim trucje op haar Facebook-pagina met iedereen die gedwongen werd hun huis te evacueren.

Maar het trucje is zeker ook handig om te weten in geval van een langdurige afwezigheid van huis – en zal je geruststellen over de vraag of het voedsel in je vriezer nog goed is om te eten – of dat je het beter meteen kunt weggooien.

Het trucje ligt in de magische combinatie van drie eenvoudige maar effectieve tools die iedereen al in huis heeft: een mok, een munt en wat kraanwater.

In een Facebookbericht dat snel honderdduizenden reacties en shares kreeg, legt Sheila uit hoe je te werk gaat. Ze schrijft: “Voor degenen onder jullie die evacueren van de kust, heb ik net een geweldige tip gehoord. Het heet de eenkopstip. Je zet een kop water in je vriezer. Vries het stevig in en leg dan een kwartje er bovenop en laat het in je vriezer liggen. Op die manier kun je, als je terugkomt nadat je geëvacueerd bent, zien of je voedsel helemaal bedorven is en gewoon opnieuw is bevroren of dat het bevroren is gebleven terwijl je weg was.

Als het kwartje naar de bodem van de beker is gezakt, betekent dit dat al het voedsel ontdooid is en dat je het moet weggooien. Maar als het kwartje bovenop of in het midden van de beker ligt, is je voedsel misschien nog steeds in orde. Het zou ook een goed idee zijn om dit altijd in je vriezer te laten liggen en als je om welke reden dan ook stroom verliest, heb je deze tip om op terug te vallen.

Als je je niet zeker voelt over je voedsel, gooi het dan gewoon weg. Het belangrijkste is dat iedereen veilig is. Deel dit alsjeblieft op je pagina.”

Eenvoudig, effectief – en zeker een geldbespaarder, omdat je niet onnodig veel voedsel hoeft weg te gooien. Deel dit handige trucje alsjeblieft met al je vrienden!