Connect with us

algemeen

Man graaft in achtertuin en ontdekt het ondenkbare

In een rustige buurt van Tucson, Arizona, werd John Sims de onverwachte protagonist in een verhaal dat zo uit een geschiedenisboek had kunnen komen.

Na de aankoop van een huis van een vriend, stuitte John op een hint naar een geheim dat diep onder de oppervlakte van zijn nieuwe eigendom lag begraven. Zijn vriend had terloops opgemerkt dat er mogelijk iets onder de grond verborgen was, een opmerking die John aanvankelijk naast zich neerlegde.

Maar zoals bij vele verhalen die de nieuwsgierigheid prikkelen, groeide bij John de drang om dit mysterie te ontrafelen.

Ontdekkingsreis

Johns zoektocht begon tamelijk onschuldig, met het graven van gaten in verschillende delen van zijn achtertuin in de hoop op een teken van wat eronder verborgen lag.

Na meerdere pogingen die niets opleverden, was het de stedelijke geschiedenis die hem een aanwijzing gaf. Uit archiefonderzoek bleek dat in 1961 een bedrijf genaamd Whitaker Pools een ongebruikelijke constructie op het terrein had aangelegd.

Gewapend met deze informatie, huurde John specialisten in die met metaaldetectoren het terrein afspeurden, wat uiteindelijk leidde tot de markering van een specifieke locatie. Zijn methodische benadering en voorzichtigheid waren cruciaal; de ontdekking van een metalen luik bracht de potentie voor gevaar met zich mee, inclusief de kans op blootstelling aan giftige gassen of schimmelsporen.

Na een paar dagen ventilatie en het testen van de lucht, was het tijd om verder te onderzoeken.

Verleden

Wat John en zijn team vonden, was een portal naar een ander tijdperk: een wenteltrap die leidde naar een nucleaire schuilkelder uit de tijd van de Koude Oorlog.

Het vereiste aanzienlijke inspanningen om de toegang tot deze historische vindplaats te beveiligen en te versterken, inclusief het plaatsen van Sonotube-karton rond de ingang en het aanleggen van elektriciteit en ventilatie voor de diepte waarin zij afdaalden. Dit was niet zomaar een kelder; het was een overblijfsel van een tijd waarin de dreiging van nucleaire oorlog een constante schaduw wierp over het dagelijkse leven.

De kelder was leeg, zonder de door John gehoopte tijdcapsule van burgerbeschermingsartikelen, maar het belang ervan was niet minder significant. Deze ontdekking wierp licht op Tucson’s geschiedenis als een “raketstad”, onderdeel van een netwerk tijdens de Koude O0rlog waarin 18 ballistische raketten klaarstonden om te worden afgevuurd.

Voorzichtigheid

Johns verhaal is niet alleen fascinerend vanwege de ontdekking zelf, maar ook vanwege de wijze lessen die het biedt. Het onderstreept het belang van voorzichtigheid en zorgvuldigheid bij dergelijke ondernemingen.

Zijn advies aan anderen die soortgelijke ontdekkingen in hun eigen achtertuin kunnen doen, is om geduldig te zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om risico’s te vermijden.

Toekomst

Met de ontdekking gedaan en de structuur veiliggesteld, richt John zijn aandacht nu op het restaureren van de schuilkelder. Hij heeft een GoFundMe-pagina opgezet met het doel de trap te vervangen en de schuilkelder open te stellen voor het publiek. Dit project is niet alleen een persoonlijke passie voor John, maar ook een kans om een uniek stuk geschiedenis met anderen te delen.

De Verrassende Vondst

John Sims kocht een huis in Tucson, Arizona, en ontdekte een verborgen nucleaire schuilkelder uit de Koude Oorlog in zijn achtertuin, na een hint van de vorige eigenaar.

De Zorgvuldige Ontdekking

Door methodisch onderzoek en het gebruik van technologie, ontrafelde John het mysterie met een combinatie van geduld en precisie.

Een Historisch Venster

De schuilkelder biedt een unieke kijk op het verleden van Tucson en de bredere context van de Koude Oorlog in Amerika. Veiligheid en Voorzichtigheid: John benadrukt het belang van zorgvuldigheid bij het verkennen van onbekende structuren, met name de gevaren van mogelijke giftige gassen. Een Toekomstige Ambitie: Met plannen om de schuilkelder te restaureren en open te stellen voor publieke bezichtiging, hoopt John een vergeten stukje geschiedenis toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Johns ontdekking en de daaropvolgende inspanningen belichten niet alleen een fascinerend deel van de Amerikaanse geschiedenis, maar bieden ook inzicht in de impact van de Koude O0rlog op kleine gemeenschappen. Door zijn verhaal te delen, herinnert John ons aan de waarde van onze geschiedenis en de lessen die we daaruit kunnen leren, zelfs uit de meest onverwachte hoeken.