Connect with us

algemeen

Papa scheert haar dochter af nadat ze klasgenootje met k@nker pestte

Hoe graag we ook willen geloven dat onze kinderen perfect zijn, de harde waarheid is dat geen van hen dat is. Ik stel niet voor dat de meerderheid van de ouders hun werk niet goed doet – integendeel – maar kindertijd is een steile leercurve, waarin vrijwel alle deelnemers fouten zullen maken waar ze later spijt van hebben.

Misschien is wat het meest telt wanneer zulke dingen gebeuren niet zozeer wat er daadwerkelijk is gebeurd, maar eerder hoe het kind daarvan leert en verdergaat.

Het is juist om deze reden dat we het concept van straf vroeg introduceren: een kind doet iets verkeerd en ze moeten de gevolgen van die daad ondergaan. Het leert hen een eenvoudige les en hopelijk doen ze datzelfde niet nog eens.

Natuurlijk kunnen straffen variëren in gradaties, van een figuurlijke tik op de vingers tot methoden die het bestrafte kind waarschijnlijk niet snel zal vergeten.

In elk geval valt de keuze van een vader voor zijn dochter zeker in die laatste categorie. Ze werd betrapt op het pesten van een andere student op school die al haar haar had verloren door chem0therapie. Toen haar vader erachter kwam, is het veilig om te zeggen dat hij niet onder de indruk was. Hij besloot stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat ze het nooit meer zou doen. Hij schoor haar hoofd kaal, zodat ze zou weten hoe het voelt om in de schoenen van haar slachtoffer te staan.

Het is overbodig te zeggen dat zijn manier van berisping veel kritiek heeft gekregen online, maar hij laat zich er niet door van de wijs brengen. Integendeel, hij vertelde CafeMom dat hij het een volkomen aanvaardbare reactie vond.

Hij vertelde CafeMom ook dat zijn dochter de ex-vriend van het andere meisje date, wat bijdroeg aan het drama dat zich afspeelde.

“We hadden ruzie in de klas over domme tienerroddels over het vriendje van mijn dochter. Op een gegeven moment noemde het andere meisje mijn dochters vriendje een gebruiker voor s1ks (dit was eigenlijk een grote schok voor mij omdat ik geen idee had dat ze seksueel actief was) en noemde mijn dochter een slet.

“Dit escaleerde de situatie en resulteerde in het pruikincident. Naar verluidt hebben ze ruzie gemaakt in de klas sinds mijn dochter begon te daten met de betreffende jongen. Eigenlijk gewoon stomme tiener ‘hij zei zij zei’ onzin. “Niet hoe ik mijn dochter heb opgevoed om met mensen om te gaan en het verontrustte me echt om te horen hoe ze zich gedroeg van haar plaatsvervangend hoofd. Ze toonde geen berouw. Ze probeerde haar gedrag goed te praten door te zeggen dat het betreffende meisje het verdiende. Nogmaals, het kan me niet schelen wat ze zei, dat gedrag is onvergeeflijk.”

Terugslag

De vader is open over het feit dat veel mensen – inclusief de moeder van het meisje – vinden dat hij te ver is gegaan door haar te dwingen haar hoofd kaal te scheren.

“Ik bedacht de straf omdat ik dacht dat mijn dochter een extreem gebrek aan empathie had voor het meisje dat ze pestte,” zegt hij.

“Mijn dochter weet dit en dat is wat me echt tegenstond aan haar gedrag. Het toonde een volledig gebrek aan empathie. Ik hoopte dat haar naar school gaan met kaalgeschoren hoofd en een mijl in de schoenen van het andere meisje zou haar een lesje leren.”

We willen graag weten wat jij ervan vindt. Ging het te ver om het hoofd van zijn dochter kaal te scheren voor wat ze deed? Laat ons je gedachten weten in het opmerkingenveld hieronder. Ondertussen, deel dit artikel op Facebook om ons te helpen het debat gaande te houden!