Connect with us

algemeen

Malia Obama neemt andere naam aan om carrière in Hollywood te beginnen

Malia Obama, dochter van voormalig president en first lady Barack en Michelle Obama, is nu een volwassen vrouw die langzaam een nieuw pad voor zichzelf aan het smeden is – en ze heeft zelfs besloten om haar naam te veranderen.

De 25-jarige liet onlangs haar regiedebuut, The Heart, zien op het Sundance Film Festival. Interessant genoeg vermelden de credits van de film opvallend genoeg niet haar familienaam.

Geboren als Malia Ann Obama op 4 juli 1998, eert haar tweede naam haar grootmoeder van vaders kant, die in 1995 op 52-jarige leeftijd overleed aan eierstokkanker. Opgegroeid in de schijnwerpers als de dochter van de president en afgestudeerd aan Harvard, koos Malia ervoor om een carrière in scenarioschrijven te verkennen.

In haar nieuwste project, The Heart, waar Malia de rollen van regisseur en scenarioschrijver op zich neemt, heeft ze het pseudoniem Malia Ann aangenomen. Met een opvallend optreden op de rode loper van het festival eerder dit jaar, genoot Malia van de première van haar film.

Toch is deze stap in de filmwereld niet Malia’s eerste kennismaking met de industrie. In 2021 leverde ze een bijdrage aan het schrijversteam voor de serie Swarm, die later te zien was op Amazon Prime. Met opvallende castleden zoals Billie Eilish en Rory Culkin, markeerde Swarm een veelbelovende start van haar professionele reis.

“Sommige van haar ideeën waren behoorlijk wild, maar ze waren gewoon zo goed en zo grappig. Ze is een ongelooflijke schrijver,” vertelde Swarm co-maker Janine Nabers aan E! Online over Malia’s talent. “Ze bracht veel in, ze is echt, echt toegewijd aan haar vak.”

Ondanks haar prominente afkomst verklaarde uitvoerend producent van Swarm, Stephen Glover, snel dat Malia niet anders werd behandeld dan andere leden van het creatieve team.

“We kunnen niet makkelijk zijn voor haar alleen omdat ze de dochter is van de [voormalige] president,” gaf hij toe aan Vanity Fair. “Nee, ze is heel nuchter en cool. Dus, het is helemaal geen probleem.”

Trotse ouders Barack en Michelle Obama hebben openlijk hun trots op Malia geuit en haar overladen met liefdevolle verjaardagswensen op haar recente 25e verjaardag.

“Van harte gefeliciteerd met deze getalenteerde, grappige en prachtige jonge vrouw,” schreef Barack op Instagram. “Malia, ik hoop dat 25 je alles brengt waar je naar op zoek bent en meer.”

Michelle herhaalde de woorden van haar man en plaatste: “Gelukkige verjaardag, Malia! Ik voel me zo gelukkig dat ik je moeder ben en dat ik getuige mag zijn van hoe je uitgroeit tot de prachtige jonge vrouw die je vandaag bent. Ik hou zoveel van je! 💕”.