Connect with us

algemeen

Werkloze vader met bizarre tattoo smeekt om werk

In dit verbazingwekkende verhaal over de kracht van sociale media bevond Mark Cropp, een jongeman uit Nieuw-Zeeland, zich op een kruispunt nadat hij een straf had uitgezeten van twee jaar en drie maanden voor een mislukte drugdeal.

Tijdens zijn tijd achter de tralies nam Mark, wanhopig op zoek naar een frisse start na zijn vrijlating, een beslissing die zijn leven diepgaand zou beïnvloeden.

Eén avond in zijn cel, zwaar onder invloed van zelfgemaakte alcohol van gefermenteerde appels, brood en suiker, nam Mark samen met zijn broer een behoorlijk levensveranderende beslissing…

Gezichtstatoeage

In een roes besloten ze Mark’s gezicht te tatoeëren met zijn bijnaam met behulp van zelfgemaakte inkt gemaakt van tandpasta en gesmolten plastic messen en vorken. De resulterende gigantische zwarte tatoeage, dapper gespeld “Devast8” over zijn kaak en onderste gezicht, zou uiteindelijk een symbool van spijt worden.

Na zijn vrijlating uit de gevangenis werd Mark geconfronteerd met de harde realiteit van werkloosheid. Hoewel hij er naar verlangde om zich te herintegreren in de samenleving en te zorgen voor zijn partner en jonge dochter, ontdekte hij al snel dat zijn grote gezichtstatoeage dit vrijwel onmogelijk maakte. Ondanks zijn eerdere werkervaring werden potentiële werkgevers direct afgeschrikt door de zichtbare inkt, waardoor Mark geen baan kon vinden.

Mark vertelde aan de Daily Mail Australia de betekenis achter de tatoeage, zeggende: “Weet je, er was een lange tijd waarin ik alles wat ik aanraakte zou vernietigen. Ik zou uiteindelijk iedereen die ik ontmoette of waarmee ik in contact kwam, vernietigen.”

Hij vervolgde: “Ze zouden teleurgesteld zijn over iets wat ik had gedaan of gezegd – ik hoorde altijd ‘dat is verwoestend.’ Eenmaal begonnen, dacht ik, ik kan nu niet meer terug. Ik wou dat ik was gestopt toen alleen de omtrek er was om eerlijk te zijn,” zei hij.

“Voor ik het wist, had ik dit op mijn gezicht… Het was opgezwollen als een verdomde pompoen,” zei hij. Hopend op een oplossing, zocht Mark manieren om de tatoeage te verwijderen, maar werd geconfronteerd met financiële beperkingen en een gebrek aan bereidwillige professionals. Laserbehandeling, de meest levensvatbare optie, vereiste talloze sessies en ging gepaard met aanzienlijke kosten. Dus richtte Mark zich tot sociale media voor hulp.

Met een selfie op Facebook toonde Mark zijn kenmerkende tatoeage, smeekte om een baan en een kans op een nieuw begin. Zijn oprechte smeekbede kreeg snel tractie op het platform en trok de aandacht van het personeel van Sacred Tattoo, een tattoo salon in Auckland.

Nieuwe begin

Geraakt door het verhaal van Mark en inzicht in een kans om een positieve impact te maken, besloot Sacred Tattoo een buitengewone daad van vriendelijkheid te verlenen. De tattoosalon, bekend om zijn toewijding aan de gemeenschap, bood aan om Mark te helpen door gratis lasersessies aan te bieden om de “Devast8” tatoeage van zijn gezicht te verwijderen.

Dit gulle gebaar van Sacred Tattoo toonde niet alleen de transformerende kracht van sociale media, maar toonde ook de impact van medeleven.

Mark slaagde er ook in om een baan te krijgen bij het steigerbouwbedrijf PR Contracting, waarbij hij $22 per uur verdiende.

Wat vind je van dit verhaal? Vind je dat iedereen een tweede kans verdient in het leven? Laat het ons weten in de comments!