Connect with us

algemeen

Als je deze enge insecten in je huis aantreft, betekent dat het volgende

Hoewel we allemaal wel eens met ongedierte te maken krijgen, zijn er bepaalde enge beestjes waar de meesten van ons liever zonder zouden leven.

In landelijke gebieden is het niet ongebruikelijk om vliegen, mieren, spinnen en andere insecten in huis aan te treffen of in ieder geval te zien proberen binnen te dringen.

Sommige mensen kunnen het hoofd bieden aan de jaarlijkse invasie van insecten, terwijl anderen er minder geduld voor hebben.

Voor mij persoonlijk is het bijvoorbeeld geen probleem om spinnen in hoeken te zien weven, en een rondvliegende vlieg zal mijn dag niet verpesten. Maar als het op oorwurmen aankomt…

Je hebt waarschijnlijk wel eens een oorwurm in huis gezien. Eerlijk gezegd, deze kleine beestjes zijn allesbehalve schattig.

Hoewel ze eruitzien alsof ze kunnen steken of bijten, zijn ze eigenlijk volkomen onschadelijk.

De meeste mensen hebben echter een afkeer van een horde oorwurmen die hun huis binnendringt.

Ik ben daar geen uitzondering op, en daarom vond ik een bepaalde truc om van ze af te komen buitengewoon nuttig.

Facebookgebruiker Alicia Alexander deelde haar methode om van een oorwurmprobleem af te komen, en ik denk dat het ook interessant kan zijn voor anderen.

Volgens Alicia is het plaatsen van een ondiepe kom gevuld met een half kopje olijfolie in je achtertuin of op je terras de perfecte manier om oorwurmen te vangen.

De onderstaande foto toont naar verluidt hoeveel oorwurmen Alicia in minder dan 24 uur heeft kunnen vangen:

En hier is dezelfde kom na 36 uur:

Oorwurmen worden blijkbaar aangetrokken door de zoetheid van olijfolie, maar eenmaal in de kom gekropen, kunnen ze er niet meer uit.

Als je te maken hebt met een oorwurmplaag, kan dit een ideale oplossing zijn!

Wat betekent dit?

We willen je niet laten schrikken, maar een overvloed aan oorwurmen in huis kan duiden op problemen met rottend hout.

Oorwurmen behoren tot de vele insecten die worden aangetrokken door houtaantasting, dus het is verstandig om alle houten constructies in je huis te controleren.

Dat gezegd hebbende, hoef je je geen zorgen te maken als oorwurmen op zoek zijn naar warmere plekken in huis.

Het is volkomen normaal en het is zeer onwaarschijnlijk dat hun aanwezigheid je op welke manier dan ook zal beïnvloeden.

Was je al op de hoogte van deze eenvoudige methode om van oorwurmen af te komen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.