Connect with us

algemeen

Overgewicht leidt tot rijverbod voor Bianca door manege: “Ik verlies mijn passie”

Voor Bianca, een 38-jarige paardenliefhebber, heeft haar passie een bittere wending genomen. Al sinds haar achtste was Bianca een vaste verschijning op de lokale manege, waar ze in ruil voor het uitmesten van stallen en assisteren bij het zadelen, gratis mocht rijden. Deze idyllische periode is echter tot een abrupt einde gekomen.

Minder tijd voor paardrijden In gesprek met damespraatjes.nl deelt Bianca haar huidige situatie: door haar baan en gezinsleven kan ze nog slechts één keer per week naar de manege. Na de geboorte van haar derde dochter een jaar geleden, besloot Bianca wat tijd voor zichzelf te nemen.

“‘Ga maar naar de paarden,’ zei mijn man, en hij had gelijk. Ik belde meteen de manege om een les te boeken. Paardrijden is voor mij pure ontspanning, ik denk dan nergens anders aan,” legt Bianca uit.

Een onverwachte wending Bij de manege aangekomen, wordt Bianca geconfronteerd met slecht nieuws. De instructeur, na overleg met de eigenaar, vertelt haar dat ze voorlopig niet mag rijden vanwege een gewichtslimiet om de paarden niet te overbelasten. Verslagen en na een verplichte weging, die bevestigt dat ze boven de limiet zit, verlaat Bianca de manege zonder haar les, diep teleurgesteld.

Een strijdlustige reactie Thuis vertelt Bianca het voorval aan haar man, die onmiddellijk de manege belt om verhaal te halen. De eigenaar blijft echter bij zijn standpunt: Bianca mag pas weer rijden als ze afvalt. Dit nieuws slaat in als een bom bij Bianca, die overweegt elders haar geluk te beproeven, hoewel de angst voor herhaling groot is.

“Ik voel me alsof mijn passie me is afgenomen en ik weet niet wat ik nu moet doen,” zegt een aangeslagen Bianca