Connect with us

algemeen

Ober neemt wraak op multimiljonair Nikkie Plessen na ‘fooi van 20 cent!’

Nikkie Plessen komt de laatste tijd niet al te positief naar voren in de verhalen van verschillende Nederlandse bronnen.

Onlangs bracht Juicechannel nog een verhaal naar buiten over een incident waarbij Plessen boos zou zijn geworden vanwege een plastic tasje van 10 cent: “Ik werkte jaren geleden in een bakkerij in Amsterdam waar veel bekende Nederlanders kwamen.

Nikkie kwam daar bijna elke week. Op een dag kwam ze zonder tasje, en juist op dat moment was de regel ingevoerd om te betalen voor plastic tasjes.
Nikkie Plessen

Mevrouw had voor veel geld aan ontbijt en lunch gekocht, had al afgerekend, maar had geen tas bij zich.

Dus ik zei: ‘Dat wordt dan nog 10 cent.’ Ze werd helemaal boos. ‘IK GEEF WEKELIJKS ZOVEEL GELD UIT AAN BROOD, WEET JE WIE IK BEN?’”
Nikkie plessen

Nikkie Plessen schijnt wel érg zuinig te zijn!
Natuurlijk is Nikkie bij de meeste mensen bekend, en het is algemeen bekend dat ze ongeveer 33 miljoen euro op haar bankrekening heeft staan.

Dit keer komt er echter een schrijnend verhaal naar buiten over Nikkie in een restaurant, verteld door juicekoningin Yvonne Coldeweijer: “Na een luxe dineravond met wat vrienden in een restaurant waar de rekening 1999,80 euro bedroeg, rondde ze het bedrag af naar 2000 euro en zei ze tegen mijn toenmalige collega-ober: ‘Laat het wisselgeld maar zitten’!”

Dit verhaal kan natuurlijk vanuit twee perspectieven worden bekeken, aangezien 2000 euro natuurlijk al aanzienlijk veel is voor een diner.

In Nederland geldt doorgaans de regel om ‘5 tot 10% fooi’ te geven, wat neerkomt op 100 tot 200 euro, wat ook aanzienlijk is.

De ober was echter niet blij met de ‘royale fooi’ van Nikkie: “Hij pakte die 20 cent met een serieus gezicht uit de kassa en legde het op haar bord.” Het incident met het tasje was al eerder bekend: