Connect with us

algemeen

Ouders krijgen brief: Kinderen mogen niet eten en drinken vanwege de Ramadan! Voor ALLE leerlingen niet toegestaan door Ramadan.”

Het Mondial College in Nijmegen heeft ouders van leerlingen een brief gestuurd met betrekking tot een gepland schoolreisje.

In deze brief wordt vermeld dat het tijdens de heen- en terugreis van het uitje naar de Efteling niet is toegestaan om te eten of te drinken vanwege de Ramadan.

De laatste lesdag van de examenleerlingen staat over 20 dagen gepland, en het is een traditie geworden dat ze aansluitend op schoolreis gaan.

Dit jaar is de bestemming de Efteling in Kaatsheuvel. Echter, de inhoud van de brief zorgde voor ophef onder de ouders, vooral omdat het schoolreisje tijdens de Ramadan plaatsvindt.

De ouders vonden het niet gepast om een dergelijke regel op te leggen aan leerlingen die niet deelnemen aan de Ramadan vanwege hun andere geloofsovertuigingen.

De brief veroorzaakte dus massale ophef.

Na de ontstane commotie heeft het Mondial College een tweede brief naar de ouders gestuurd om de situatie te verduidelijken.

Rector Gert-Jan Jansen verklaarde dat de tekst in de eerste brief verkeerd was geformuleerd en niet de bedoeling was zoals het overkwam.

Hij benadrukte dat de school streeft naar respect en begrip voor elkaar, maar dat dit niet juist naar voren kwam in de oorspronkelijke uitnodiging.

Deze situatie roept zorgen op over de zorgvuldigheid van de communicatie van de school.

Het is zorgwekkend als een school niet in staat is om een brief goed te redigeren voordat deze wordt verstuurd.

Dit roept vragen op over of het Mondial College wel de juiste omgeving is voor de educatie van kinderen.