Connect with us

algemeen

Treinconducteur mept vervelend dreigventje met een rechtse directe tegen de grond

In de wereld van vandaag, waarin bijna elke Nederlander een mobiele telefoon bezit, verschijnen er regelmatig video’s op het internet die de moeite van het delen waard zijn. Onze taak is om dit materiaal met jou te delen, en ook vandaag hebben we een video gevonden die de aandacht trekt.

De video in kwestie is afkomstig van de Facebook-pagina ‘Dit gaat hard’. Hoewel het niet helemaal duidelijk is wanneer de video is opgenomen, toont het een ontspoorde man die een confrontatie zoekt met een NS-conducteur.

De reden achter dit incident blijft grotendeels onbekend. De boze man, met een s!garet in zijn mond, rent op de conducteur af en begint wild om zich heen te slaan.

Waarschijnlijk had hij niet verwacht dat de conducteur zou beschikken over de vaardigheden die hij bezit, want de conducteur deelt een rechtse directe uit die de belager duizelig achterlaat.

Enkele seconden later wordt de man bedaard en meegenomen naar een kantoor met tralies. Daar zal ongetwijfeld een stevig gesprek plaatsvinden waarin de man duidelijk wordt gemaakt dat dit gedrag niet getolereerd wordt.

Het is niet de eerste keer dat we een video zien waarin een conducteur optreedt tegen een onrustige passagier. In een eerdere video zagen we hoe een andere conducteur afrekende met een zwartrijder. Hij tilde de jongen als het ware op en gooide hem neer, waarna de jongen meteen zijn lesje had geleerd.

De moraal van het verhaal: gedraag jezelf niet als een tijger als je eigenlijk een poesje bent.

Dit soort incidenten waarbij agr*ssief gedrag tegenover NS-personeel plaatsvindt, roept terecht verontwaardiging op. NS-conducteurs en ander personeel staan dagelijks voor de uitdaging om de veiligheid en orde in treinen en op stations te handhaven, en hun werk verdient respect en waardering.

Het feit dat deze video’s op sociale media verschijnen, benadrukt het belang van het vastleggen van dergelijke situaties om bewustzijn te creëren en te laten zien dat gew*lddadig gedrag niet wordt getolereerd.

Dit kan ook helpen bij het vergroten van de veiligheid en het aanmoedigen van getu!gen om in te grijpen of hulp in te roepen als ze dergelijke incidenten zien plaatsvinden.

Het is belangrijk dat dit soort incidenten serieus worden genomen en dat daders worden aangepakt volgens de wet.

Agr*ssie en gew*ld tegen NS-personeel hebben niet alleen invloed op de slacht0ffers, maar kunnen ook gevolgen hebben voor de dienstverlening en de veiligheid van andere passagiers.

Laten we hopen dat dit soort incidenten in de toekomst minder vaak voorkomen en dat respect en fatsoen altijd de boventoon voeren in het openbaar vervoer en in de samenleving als geheel.