Connect with us

algemeen

Deze vrolijk getrouwde man draagt elke dag met plezier hakken en rokken

Mark Bryan, een 61-jarige robotica-ingenieur uit Duitsland, tart moedig de traditionele genderrollen door dagelijks hakken en rokken te dragen.

Als vader van drie en een professional in een technisch veld, breekt Mark opzettelijk met de normen die kledingvoorschriften bepalen op basis van geslacht.

In de 10e eeuw waren hoge hakken oorspronkelijk bedoeld voor mannen, om hen langer te laten lijken en een gevoel van mode te geven.

Door de eeuwen heen is deze trend echter veranderd, en tegenwoordig worden hakken bijna uitsluitend met vrouwen geassocieerd.

Mark behoort tot een groeiende groep mannen die deze modieuze schoenentype weer terugclaimen, los van de traditionele geslachtsnormen.

Met bijna 660.000 volgers op Instagram heeft Mark een aanzienlijke aanhang opgebouwd door zijn gedurfde en unieke stijl te delen.

Zijn outfits omvatten vaak een mix van pumps, laarzen en rokken, gecombineerd met meer traditioneel ‘mannelijke’ kledingstukken boven de taille.

Door deze combinaties benadrukt hij dat kleding geen geslacht heeft en dat mode een uitdrukking van persoonlijke voorkeur en stijl moet zijn, ongeacht geslachtsnormen.

Mark’s benadering van kleding is niet alleen een statement tegen de vastgeroeste genderstereotypen, maar ook een pleidooi voor meer variatie en vrijheid in mannenmode.

Hij vindt dat rokken meer diversiteit bieden dan de standaardbroeken die mannen meestal dragen, en wil hiermee laten zien dat comfort en persoonlijke stijl voorop moeten staan.

Zijn familie, waaronder zijn drie kinderen en zijn vrouw, steunen Mark volledig in zijn keuzes.

Zijn kinderen zijn opgevoed met het begrip dat kleding niet indicatief is voor iemands seksualiteit of genderidentiteit.

Zijn dochter beschouwt hem zelfs als een van haar grootste mode-inspiraties, en zijn vrouw helpt hem regelmatig bij het uitkiezen van outfits.

Ondanks de positieve ontvangst binnen zijn gezin en zijn aanzienlijke aanhang online, stuit Marks kledingkeuze soms op weerstand.

Hij heeft te maken gehad met negatieve reacties, zowel online als in het echte leven.

Deze confrontaties herinneren hem eraan dat, hoewel veel mensen zijn stijl vieren, er nog steeds vooroordelen bestaan over wat mannen zouden moeten dragen.

Mark Bryan’s verhaal daagt ons uit om na te denken over onze eigen percepties van gender en mode.

Hij nodigt ons uit om ons comfortabel te voelen bij het uitdagen van de normen en om mode te zien als een vorm van persoonlijke expressie, vrij van genderbeperkingen.

Wat denk jij? Zou je het aandurven om, net als Mark, je eigen pad in mode en zelfexpressie te bewandelen?