Connect with us

algemeen

Vrouw heeft heethoofdige reactie als bruidsmeisje baby naar haar vernoemd

In een wereld met meer dan 8 miljard mensen is het lenen van namen van andere individuen, objecten, landen of zelfs fruit een alledaags fenomeen.

Toch besloot één vrouw om haar recht op de naam Mia, de 8e meest populaire meisjesnaam in 2021, te claimen. Mia beschuldigde haar voormalige vriendin ervan dat ze de naam “Mia” had “gestolen” en aan haar dochter had gegeven. Mia uitte haar ongenoegen online en suggereerde dat het ongepast was om haar naam zonder toestemming te gebruiken.

Een Reddit-gebruiker vroeg om advies over hoe om te gaan met het feit dat haar ex-vriendin (Melinda) haar naam had gebruikt voor haar baby.

Mia geloofde dat zij de inspiratie was achter de naam van de baby en legde uit dat zij en Melinda goede vrienden waren toen ze in de twintig waren.

“Ze was altijd een beetje eigenaardig, maar we waren een tijdje vrienden,” zei ze, eraan toevoegend dat ze bruidsmeisjes waren op elkaars bruiloften.

Mia schreef: “Onlangs kreeg Melinda een dochtertje, ze zei dat ze Amelia heette maar ze noemen haar Mia. Ik vond dit vreemd omdat ik Mia heet. Het voelde alsof ze haar kind naar mij vernoemde en we waren daar niet close genoeg voor, bovendien vroeg ze het niet eens.”

Op zoek naar validatie sprak Mia met een gemeenschappelijke vriendin, die toegaf dat het vreemd was. De originele post was niet bedoeld om Melinda te confronteren met het “stelen” van de naam, maar toen Mia de vriendin op een feestje tegenkwam, kon ze haar gevoelens niet voor zich houden.

“Ze liet me de baby zien en ik maakte een grapje: ‘Ja, mijn naamgenoot.’ Ze gaf me een vreemde blik en ik zei: ‘Haar naam is Mia… Ik ben Mia.’ Melinda zei dat haar naam Amelia was en Mia een bijnaam, terwijl mijn volledige naam gewoon Mia is. Ik zei dat ik het begreep, maar ze moest haar toch naar mij vernoemd hebben, wat ik vreemd maar schattig vond.”

Melinda reageerde op haar beweringen door uit te leggen dat de baby naar de moeder van haar man was vernoemd. “Ik knikte en ze was duidelijk geïrriteerd,” voegde Mia eraan toe.

Toen begon het moddergooien. Melinda vroeg Mia waarom ze “aannam” dat de baby naar haar was vernoemd. Mia antwoordde dat het “een raar toeval was en leek op iets wat [Melinda] zou doen.”

Melinda reageerde: “Jij bent niet belangrijk genoeg om een baby naar te vernoemen.” Voordat het gesprek eindigde, zei Mia: “Dat was onbeleefd,” waarop Melinda antwoordde: “Dat is ook proberen te impliceren dat [Melinda] vreemd is omdat haar baby en ik dezelfde naam hebben.”

Op zoek naar advies van de Reddit-gemeenschap, besloot Mia haar bericht met de volgende woorden: “onze wederzijdse vrienden vinden dat ik er helemaal niet over had moeten beginnen. Sommigen vinden dat ze desondanks te ver is gegaan door te zeggen dat ik niet belangrijk genoeg ben.”

De meeste gebruikers deelden hun verbazing over Mia’s aanspraak op haar naam en zeiden “de wereld draait niet om jou.” “Een andere Mia? Wie is de originele Mia? Mia Farrow? Je bent niet de enige Mia. Mia is niet eens zo’n ongewone naam. Als een vriendin een naam had gekozen vanwege jou, zou ze het je vertellen. Dat ze dat niet deed en dat jullie uit elkaar zijn gegroeid, zou een grote aanwijzing moeten zijn dat het niets met jou te maken had,” zei een gebruiker.

Een andere voegde toe: “Ze had het lef om tegen Melinda te zeggen dat haar baby naar haar vernoemen ‘raar maar schattig’ was. Wat een egotripper, zo zielig.” Ondertussen konden andere gebruikers het niet laten om de oorspronkelijke schrijfster belachelijk te maken.

Een van hen schreef: “Ik heet Lauren en mijn jeugdvriendin heeft een nicht die Lauren heet. Sommige mensen zijn gewoon geOBSEDEERD!” Wat denk jij van dit verhaal? Deel je mening met ons en deel het verhaal zodat we kunnen horen wat anderen te zeggen hebben!