Connect with us

algemeen

Pleeggezin adopteert jongetje (10) die niemand wil – snel komen ze erachter wie de jongen echt is

Opgroeien in een veilige en liefdevolle omgeving is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend.

Voor diegenen die deze stabiliteit missen, is er vaak maar één wens: ergens geliefd en gewaardeerd worden.

Dit was precies de benadering die Kevin en Dominique Gill ertoe bracht om pleegkinderen in hun huis op te nemen.

Echter, toen ze instemden om een 10-jarige jongen in huis te nemen die door niemand anders gewild was, veranderde hun hele leven.

In 2018 gaven Kevin en Dominique Gill hun akkoord om pleegouders te worden van Andrew, een 10-jarige wees.

Andrew had geen contact met zijn biologische ouders en had zijn jeugd doorgebracht in tijdelijke onderkomens geregeld door de sociale diensten.

Het gebrek aan een veilige plek om “thuis” te noemen had Andrew introvert gemaakt en terughoudend om zichzelf open te stellen voor anderen.

Andrew’s gedrag, gekenmerkt door introvertie en soms agressie, schrok veel mensen af, inclusief degenen die hem ontmoetten en de sociale dienst die hem als “temperamentvol” bestempelde.

Maar Kevin en Dominique waren vastbesloten om hem te helpen. Ze geloofden dat veiligheid en liefde essentieel waren om van kinderen goede mensen te maken.

Andrew kwam tijdelijk bij het echtpaar in Nashville, Tennessee wonen in afwachting van adoptie. Echter, het vinden van een gezin dat bereid was om hem te adopteren, bleek een uitdaging omdat niemand Andrew wilde.

Hij leefde in zijn eigen wereld, teruggetrokken en gefocust op computerspelletjes.

Ondanks de uitdagingen bleven Kevin, Dominique en hun kinderen zich inzetten voor Andrew, zelfs als hij boos en terughoudend was om te communiceren.

Langzaam begon Andrew verandering te tonen en werd hij rustiger. Hij begon zich te realiseren dat hij in deze familie veiligheid en liefde vond, en zijn agressieve gedrag verdween.

Ook de biologische zoon van het pleegpaar, hoewel aanvankelijk terughoudend, begon een band te vormen met Andrew, en de twee jongens werden uiteindelijk beste vrienden.

Toen de sociale dienst besloot dat Andrew klaar was om geadopteerd te worden, realiseerden Kevin en Dominique zich dat ze hem niet konden laten gaan.

Ze vroegen hem om permanent deel uit te maken van hun gezin, en Andrew stemde vol enthousiasme in.

De ervaring van Andrew en zijn pleegouders is een krachtig verhaal van liefde, doorzettingsvermogen en de impact die een warm thuis kan hebben op het leven van een kind dat niemand anders wilde.

Luister naar de familie praten over de jongen die hun leven veranderde in de onderstaande video.