Connect with us

algemeen

Fietser op fatbike weigert te luisteren, confronteert de agent van dichtbij en wordt daarna afgeleerd

Het waarderen van de politie lijkt tegenwoordig ver te zoeken. Dit komt mede doordat de politie beperkt is in haar handelen en direct in de schijnwerpers staat zodra er actie wordt ondernomen, wat niet altijd in hun voordeel werkt.

Echter, in dit geval verdient een agent lof voor zijn optreden.

Toename in het gebruik van fatbikes

Een groeiend aantal mensen switcht naar fatbikes, mede door de helmplicht voor scooters en brommers. Een fatbike is in feite een gemotoriseerde fiets en nodigt uit tot het uithalen van verschillende stunts.

De specifieke regels omtrent het gebruik van fatbikes zijn mij onbekend, net zoals de aanleiding voor de interventie van de politie in deze situatie. Wat duidelijk is, is dat de betrokken jongeman weinig respect toont en weigert zijn fiets over te dragen.

Confrontatie en aanhouding Wanneer de jongen zijn fiets niet vrijwillig afstaat, neemt de agent deze in beslag, wat fysiek contact noodzakelijk maakt. Dit leidt tot verzet en uiteindelijk wordt de jongen van zijn fiets geduwd.

Geïrriteerd confronteert de jongen de agent, wat de situatie escaleert. Door een onderbreking in de opname missen we het vervolg, maar het eindigt met de jongen op de grond, zonder zijn fiets.

Andere agenten arriveren snel en de jongen wordt zonder moeite gearresteerd, terwijl het incident gefilmd wordt door een vriend en online gedeeld, wat niet het verwachte medeleven oplevert, maar eerder spot. Het lot van de jongen en zijn fiets blijft ongewis.