Connect with us

algemeen

Vaarwel, Ron Brandsteder: ‘Je zult gemist worden’

Ron Brandsteder, een legendarisch figuur in de Nederlandse radio- en entertainmentindustrie, heeft recentelijk een indrukwekkende carrière afgerond met een emotioneel beladen laatste radioshow.

In een twee uur durende uitzending nam hij afscheid van zijn luisteraars door zijn favoriete muziek te draaien en persoonlijke reflecties te delen. Dit markeerde het einde van een tijdperk voor Brandsteder, die bijna 65 jaar lang een vertrouwde stem en inspiratiebron was voor het Nederlandse publiek.

Op 30 december 2023, om 12:30 uur, beleefden velen een langverwacht moment. Na afwezig te zijn geweest sinds mei, keerde Brandsteder terug op NPO Radio 5 voor zijn finale show. Hierin adresseerde hij ook geruchten over zijn gezondheid.

In de aanloop naar deze uitzending waren er veel speculaties over Brandsteder’s welzijn. Media-persoonlijkheden zoals Liesbeth van Dijk en RTL Boulevard-expert Rob Goossens hadden publiekelijk hun bezorgdheid geuit.

Brandsteder, bekend om zijn opgewekte persoonlijkheid, voelde de noodzaak om te reageren op deze zorgen. Hij lichtte toe dat zijn afwezigheid van de radio niet door gezondheidsproblemen kwam, maar door een beslissing van de leidinggevenden.

Hij bedankte zijn luisteraars en fans voor hun jarenlange steun en de vele warme berichten die hij had ontvangen. Brandsteder blikte terug op de start van zijn carrière als DJ op zesjarige leeftijd, lang voordat de term ‘DJ’ algemeen bekend werd.

Zijn passie voor muziek begon met het meenemen van een platenspeler naar school, wat de basis legde voor zijn levenslange liefde voor muziek. Zijn televisiecarrière begon na ontdekt te zijn door Ivo Niehe.

Nu, op 74-jarige leeftijd, heeft Brandsteder zijn laatste show gepresenteerd op MAX op Radio 5, wat het einde van een bijzondere carrière van bijna 65 jaar markeert. Hij heeft generaties luisteraars en kijkers vermaakt en beïnvloed met zijn kenmerkende stijl en charisma.

Tijdens zijn afscheidsuitzending ontving hij vele dankbetuigingen en waarderingen van zijn publiek. Hij sprak zijn dank uit voor de kans om zijn liefde voor muziek en entertainment te delen.

Hoewel dit het einde betekent van zijn radiocarrière, blijft Ron Brandsteder een icoon in de Nederlandse entertainmentgeschiedenis, wiens nalatenschap voortleeft in de harten van zijn fans en degenen die zijn talent en toewijding hebben bewonderd.