Connect with us

algemeen

Twee nonnen zijn op missie geweest in Afrika – bij hun terugkeer blijken ze beide zwanger te zijn

Er circuleren ongelooflijke verhalen die ons vaak laten twijfelen aan hun waarheidsgehalte.

Deze verhalen, die de grenzen van het geloofwaardige overschrijden, zorgen voor opschudding en verbazing. Een opmerkelijk voorval dat enkele jaren geleden plaatsvond, betreft twee nonnen.

Deze nonnen, op missie in Afrika zoals velen voor hen, ontdekten bij hun terugkeer dat ze zwanger waren. In de katholieke kerk zijn er strikte regels, waaronder de gelofte van kuisheid voor priesters en nonnen. Toch zijn er situaties waarin deze regel wordt overtreden, zoals in het geval van deze twee nonnen in 2019.

Volgens Il Messaggero betrof het twee afzonderlijke incidenten: een Siciliaanse non en een uit Madagaskar afkomstige non, woonachtig in Ragusa.

De Siciliaanse non, uit een klooster in het Nebrodi-gebergte, ontdekte na haar missie dat ze zwanger was en verhuisde naar Palermo. Men gelooft dat ze het kloosterleven verliet voor haar ongeboren kind.

Het andere geval betreft een moeder-overste uit Madagaskar, die met buikpijn naar het ziekenhuis ging en daar ontdekte dat ze zwanger was. Na het voorval keerde ze terug naar Madagaskar.

Dit verhaal kreeg wereldwijde aandacht en leidde tot veel reacties online. Het Vaticaan startte een onderzoek. Bronnen dicht bij de Heilige Stoel uitten hun bezorgdheid, met name over de overtreding van de gelofte van kuisheid en het welzijn van de verwachte kinderen.

Er is geen officiële update over de zaak, dus het lot van de nonnen en hun kinderen blijft onbekend. De Siciliaanse gezondheidswethouder benadrukte het belang van privacy en kondigde een intern onderzoek aan over de gelekte informatie.

Deze ongewone verhalen hebben veel aandacht en discussie veroorzaakt. We hopen dat het goed gaat met de nonnen en hun kinderen.

Laat ons weten wat je ervan denkt in de commentarensectie op Facebook en deel dit artikel om het met vrienden en familie te bespreken!