Connect with us

algemeen

De moeder van een zeldzame tweeling met het syndroom van Down toont de schoonheid en waarde van haar kinderen, om zo de kritiek tot zwijgen te brengen

De kans op het krijgen van een tweeling is tussen 1980 en 2018 weliswaar met 72 procent gestegen, maar het blijft nog steeds relatief zeldzaam.

Ongeveer 33 op de 1000 geboorten zijn tweelingen.

Wat is dan de kans op het krijgen van een eeneiige tweeling? Ongeveer elke drie of vier geboorten op de 1000 zijn eeneiige tweelingen. Dus ook dit blijft relatief zeldzaam.

Toen Savannah Combs (23) ontdekte dat ze zwanger was van een tweeling, was ze extatisch. Maar al snel ontdekte ze nog een andere bijzonderheid: beide baby’s hadden het syndroom van Down.

Dit nieuws bracht natuurlijk veel emoties met zich mee. Savannah en haar man, Justin Ackerman, wisten dat sommige mensen hen zouden veroordelen vanwege de aandoening van hun kinderen.

Echter, voor Savannah maken deze zeldzaamheden haar kinderen juist ongelooflijk kostbaar.

“Ze hebben misschien zeldzame aandoeningen, maar ze zijn mijn kostbare juweeltjes,” vertelde ze aan News4JAX.

Savannah, woonachtig in Florida, deelde haar zwangerschapsreis met haar dochters Kennadi Rue en Mckenli Ackerman op TikTok, waar ze snel een grote groep volgers kregen.

In een van haar video’s deelde Savannah dat ze advies kreeg om haar baby’s te aborteren omdat de artsen dachten dat ze het niet zouden overleven. Ze besloot echter om haar baby’s een kans te geven om te vechten.

“Elke prenatale afspraak waarbij de artsen bevestigden dat ze nog leefden, was een zegen voor mij,” aldus Savannah.

Toen ze ontdekte dat beide baby’s het syndroom van Down hadden, was haar man op militaire training.

Savannah werd opgenomen in het ziekenhuis toen ze 29 weken zwanger was en beviel van haar dochters. De eeneiige tweeling meisjes, Kennadi Rue en Mckenli Ackerman, werden geboren op 12 mei 2021.

Aangezien ze twee maanden te vroeg werden geboren, moesten ze enige tijd doorbrengen in een neonatale intensive care unit voordat ze naar huis mochten.

“Ze worden ‘mo di tweelingen’ genoemd, wat betekent dat ze elk hun eigen vruchtzak hadden, maar dezelfde placenta deelden. Daarom worden ze als identiek beschouwd,” legde ze uit.

@savannahcombs1♬ original sound – Down With The Ackerman Twins

“Mo di tweelingen zijn al zeldzaam, maar het syndroom van Down erbij maakt het zelfs nog zeldzamer, één op de twee miljoen.”

Savannah benadrukt dat ondanks hun zeldzame aandoening, haar dochters net als andere kinderen zijn.

“Ze hebben gevoelens. Ze hebben kloppende hartjes. Ze leren spreken en dingen doen zoals ieder ander. Ze zullen het maken,” zei ze.

“Zoals ik al eerder zei, ze lopen misschien een beetje achter, maar ze zullen slagen. Ik heb geleerd dat deze kinderen veerkrachtig en vrolijk zijn.”

Terwijl haar dochters blijven groeien en zich ontwikkelen, deelt Savannah hun schattige mijlpalen op TikTok.

“Ik vertel hen dat ze net als wij zijn en dat ze hun doelen kunnen bereiken als ze er hun zinnen op zetten.”

Helaas hebben sommige mensen kritiek geuit op Savannah en haar familie. Als reactie daarop heeft de jonge moeder enkele ongevoelige opmerkingen op sociale media moeten beantwoorden.

“Ik zou die baby’s niet willen! Als de mijne er zo uit zouden zien, zou ik ze meteen ter adoptie afstaan,” schreef een persoon aan de moeder.

Savannah had echter een krachtige reactie klaarstaan, die ze op Facebook deelde.

“Ik antwoordde: Gelukkig zijn ze niet bij jou geboren, maar bij mij. God wist wat hij deed door deze baby’s aan de juiste ouders te geven, ouders die onvoorwaardelijke liefde voor hen zouden hebben.”

Deze prachtige meisjes zijn gewoonweg geweldig. Iedereen die iets anders beweert, mist de ware schoonheid. Deze kinderen zijn de meest schattige en liefste die er zijn. Deel dit hartverwarmende verhaal alsjeblieft op Facebook.

Je kunt ons nu ook volgen op Instagram voor meer inspirerende verhalen, foto’s en video’s.