Connect with us

algemeen

Vader van vermiste Yoran Krol brengt nieuws naar buiten: ‘We zijn er stil van’

De vader van de verm!ste Yoran Krol heeft zijn oprechte dankbaarheid geuit jegens de talloze vrijwilligers die zaterdag hebben deelgenomen aan de z0ekactie naar hun zoon. De z0ektocht naar de 16-jarige jongen uit Sleeuwijk markeerde de grootste burgerzoekactie ooit in Nederland, waarbij ongeveer 2500 vrijwilligers betrokken waren. “We zijn er stil van,” schreef vader Daniel Krol op Facebook.

“Hoezeer we onder de indruk zijn van de inzet van de meer dan 2500 mensen die gisteren, 13 januari, hebben gezocht naar onze zoon en broer Yoran,” begon vader Daniel zijn bericht.

“De grootste burgerzoekactie ooit in Nederland! En dat voor onze zoon Yoran. We zijn er stil van en het voelt onwerkelijk dat dit over onze situatie gaat.”

De familie van Yoran wil iedereen bedanken die zich zaterdag heeft ingezet.

“We zijn dankbaar voor alle mensen die zijn komen zoeken, het Coördinatie Platform Vermissing voor de organisatie, de p0litie voor hun medewerking, de vrijwilligers die voor koffie, thee en soep hebben gezorgd, de EHB0-post die spontaan werd geopend, de restaurants, winkeliers en inwoners van Altena die extra soep hebben geleverd, en alle anderen die op welke manier dan ook hun steentje hebben bijgedragen.”

Helaas werd Yoran niet gevonden tijdens de z0ekactie op zaterdag. “Gelukkig heeft de bekendheid rondom deze actie er wel voor gezorgd dat Yoran’s jas is gevonden,” vervolgde zijn vader het bericht.

“De p0litie, verschillende organisaties en talloze burgers blijven zoeken naar Yoran. We hopen en bidden dat hij snel wordt gevonden en dat iedereen alert blijft en blijft meezoeken.”

Ook het Coördinatie Platform Vermissing heeft een bericht geplaatst op Facebook waarin ze hun dank uitspreken en terugblikken op de zoekt0cht van zaterdag.

“Je wordt stil als je ervaart dat iedereen spontaan komt helpen,” schreven ze. De organisatie bedankte alle vrijwilligers en hulpdiensten voor hun inzet.

“De verwachting was dat er tussen de 500 en 750 vrijwilligers zouden komen, maar boven verwachting kwamen er 2500. De grote opkomst stond een ijzersterke samenwerking niet in de weg. Met alle deelnemende partijen en overheidsinstanties verliep alles goed.”

Helaas blijft Yoran Krol nog steeds verm!st, ondanks de massale inzet van vrijwilligers en hulpdiensten tijdens de z0ekactie op zaterdag. De verdw!jning van de 16-jarige jongen heeft de lokale gemeenschap diep geraakt, en de bezorgdheid en steun blijven groeien.

De z0ekactie van afgelopen zaterdag was een indrukwekkende vertoning van solidariteit en samenwerking. Ondanks dat Yoran nog niet is gevonden, heeft de actie de aandacht van veel mensen getrokken en heeft het geleid tot de ontdekking van zijn jas. De familie blijft echter hoopvol dat Yoran snel wordt gevonden en weer veilig thuis kan komen.

Deze tragische gebeurtenis benadrukt het belang van gemeenschapssolidariteit en de kracht van vrijwilligerswerk in tijden van crisis. Het feit dat duizenden mensen bereid waren om deel te nemen aan de z0ekactie en hun steun te betuigen aan de familie van Yoran, toont de warmte en medeleven van de samenleving.

De familie van Yoran blijft hoopvol en dankbaar voor de steun die ze hebben ontvangen. Ze blijven bidden voor een positieve afloop en hopen dat hun geliefde zoon en broer snel wordt gevonden. Ondertussen blijft de zoekt0cht naar Yoran doorgaan, met de vastberadenheid om hem veilig thuis te brengen.