Connect with us

algemeen

Akwasi vindt bizar briefje op de voorruit van zijn auto

Akwasi, de rapper, ‘woordkunstenaar’ en directeur van Omroep ZWART, heeft recent te maken gehad met nare berichten en online haat van mensen die hem niet aardig vinden. Als reactie hierop besloot hij tijdelijk van Twitter af te gaan. Nu is hij echter weer terug, maar dit keer via Instagram.

Akwasi is momenteel te zien in het nieuwe seizoen van het televisieprogramma De slimste mens. Tijdens en na het programma ontving hij enkele reacties die verband hielden met zijn huidskleur. Dit leidde ertoe dat de omroep KRO-NCRV besloot om het Twitteraccount van Akwasi stop te zetten, en Akwasi zelf deed hetzelfde.

Na enkele dagen van afwezigheid heeft Akwasi zich op Instagram geuit over de situatie. Hij onthulde dat hij ook enkele positieve berichten had ontvangen van mensen die hem steunden.

Hij werd zelfs aangenaam verrast door een lief bericht dat niet eens in het Nederlands was geschreven. Hij schreef op Instagram: ”De mens kan vreselijk lelijk zijn, maar we zouden eigenlijk ook goed voor elkaar moeten zijn.”
Akwasi

Akwasi werd duidelijk geraakt door de steunbetuigingen en de liefdevolle berichten die hij ontving, en hij deelde zijn waardering met zijn volgers. Hij schreef: ”Ik word er weliswaar stil van. Dank voor alle steun en liefde van de afgelopen tijd. Het inspireert mij om weer te gaan creëren, dus ik ben weer aan het schrijven geslagen. Dat had ik al te lang niet meer gedaan!”

De situatie rondom Akwasi laat zien dat zelfs publieke figuren met een sterke online aanwezigheid niet immuun zijn voor haat en negativiteit op sociale media. Het is belangrijk om na te denken over de impact van onze woorden en daden online en om te streven naar een meer empathische en begripvolle online gemeenschap.
Akwasi

Het feit dat Akwasi heeft besloten om weer actief te worden op Instagram laat zien dat hij zich niet laat ontmoedigen door negatieve online ervaringen. Hij is vastbesloten om door te gaan met zijn werk en zich te richten op positieve berichten en steun van zijn fans en volgers.

Akwasi staat bekend om zijn sterke en vaak maatschappelijk betrokken teksten in zijn muziek en spoken word-optredens. Hij heeft zich ingezet voor gelijkheid, diversiteit en inclusie, en zijn werk heeft zowel bewondering als kritiek ontvangen.
Akwasi

In de wereld van de kunst en entertainment is het niet ongebruikelijk dat artiesten te maken krijgen met zowel lof als tegenstand, maar het is belangrijk dat ze hun stem blijven gebruiken om belangrijke kwesties aan te kaarten.
Akwasi

Nu Akwasi weer aan het schrijven is geslagen, is het mogelijk dat we in de toekomst nieuwe creatieve uitingen van hem kunnen verwachten. Het is te hopen dat zijn boodschap van liefde en begrip een positieve invloed zal blijven hebben op zijn fans en de samenleving als geheel.

Het incident met Akwasi benadrukt ook het bredere probleem van online haat en intimidatie. Hoewel sociale media platforms maatregelen nemen om dit soort gedrag aan te pakken, blijft het een uitdaging om de online wereld veilig en respectvol te houden.

Het is belangrijk dat individuen en gemeenschappen blijven werken aan het bevorderen van positieve interacties en het bestrijden van online haat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Akwasi Ø. Ansah 🇬🇭 (@akwasion)