Connect with us

algemeen

Deze 2 euro munten zijn honderdduizenden euro’s waard en zijn zeer gewild!

Het is begrijpelijk dat munten over het algemeen minder waarde hebben dan bankbiljetten. Maar sommige munten zijn hun oorspronkelijke waarde verre te boven gestegen en kunnen je wellicht verrassen als je ze in je portemonnee hebt zitten.

In dit artikel delen we informatie over 2 euro-munten die veel meer waard kunnen zijn dan je denkt. Met een beetje geluk kun je zo’n waardevolle munt bemachtigen zonder het zelf te weten.

Malta
We beginnen met de Maltese munt uit 2011. Als je deze munt hebt, heb je geluk. Deze munt herdenkt de eerste verkiezingen in Malta in 1849 en is van onschatbare waarde voor de inwoners van dit eiland in de Middellandse Zee. Hoewel ongeveer 430.000 van deze munten in omloop zijn, zijn ze zo’n 20 euro waard.

Slovenië
Deze munt viert de oprichting van de Europese Economische Gemeenschap. Er zijn slechts 40.000 exemplaren van geproduceerd, en de waarde van deze munt bedraagt ongeveer 40 euro.

Spanje
Dit waardevolle muntstuk herdenkt de Economische en Monetaire Unie. De waarde ervan varieert afhankelijk van de editie, de staat en het jaar van uitgifte. Heb je deze munt in je bezit? Dan kun je er tussen de 60 en 140 euro voor krijgen.

San Marino
Deze munt toont de halve buste van Bartolomeo Borghesi, een bekende numismaticus. Elke munt is zeldzaam en heeft een waarde van ongeveer 190 euro.

Cyprus
Het kruisvormige beeldhouwwerk op deze munt dateert uit de prehistorie en werd ontdekt in de stad Pomos, Cyprus. Het vertegenwoordigt hoogstwaarschijnlijk het vrouwelijke symbool van vruchtbaarheid. Er zijn naar schatting 90.000 van deze munten in omloop, en hun waarde ligt rond de 200 euro.

Vaticaanstad
Deze munt herdenkt de Jeugddag die in 2005 in Keulen werd gehouden. Ongeveer 100.000 exemplaren van deze munt zijn in omloop en ze hebben een waarde van ongeveer 300 euro per stuk.

Monaco
Grace Kelly, afgebeeld op deze munt, werd prinses van Monaco in 1956 na haar huwelijk met Rainier III van Monaco. Als je deze munt in je portemonnee hebt of ergens in huis hebt liggen, heb je geluk. Op veilingen is deze munt al verkocht voor wel 3.000 euro.

Nu weet je hoe je wat extra geld kunt verdienen. Check je portemonnee of spaarpot om te zien of je een van deze waardevolle munten bezit, en vergeet niet om voortaan naar de achterkant van je munten te kijken!