Connect with us

algemeen

Als je dit ziet in een hoek van je huis, is het niet wat je denkt!

Ik geef grif toe dat ik geen fan ben van enge kruipertjes in mijn huis. Vooral tijdens de wintermaanden betrap ik mezelf erop constant mijn huis te inspecteren op spinnen en dergelijke. Mijn bedoeling is niet om ze kwaad te doen; ik wil gewoon weten in welke kamer ze zich bevinden, zodat ik ze kan vermijden.

Dus, het zal je niet verbazen dat ik geschrokken was toen ik een bepaalde afbeelding op Facebook zag. Het ging over een vreemd ogend “ei” dat zich in het huis van een vrouw zou hebben gevormd, wat allerlei speculaties uitlokte over wat het eigenlijk was.

Uiteindelijk werd het mysterie achter dit “ei” opgelost, zij het niet voordat een groot aantal mensen online allerlei speculaties had gemaakt.

Spinnen

Als je ook maar een beetje op mij lijkt, ben je bekend met dat beklemmende gevoel in je keel wanneer je een grote spin ziet. Sinds mijn jeugd heb ik een sterke afkeer van onze achtpotige vrienden. Ik ontwijk ook actief bijen, wespen en bepaalde agressieve mieren.

Hoewel ik me bewust ben van het feit dat spinnen weinig bedreigend zijn voor mij, maakt dat feit me nauwelijks moediger. Gelukkig woon ik niet in een land waar een ongewilde ontmoeting met spinnen fataal kan zijn.

Met dat in gedachten wil ik jullie vragen wat jullie denken van de afbeelding die ik op Facebook zag. Een vreemd ogend “ei” Het betrof een vermeend “ei” dat een vrouw in haar huis had ontdekt op het hoekpunt waar haar muren en plafonds samenkomen. Velen waren er zeker van dat het een groot spinnenei moest zijn, met daarin talloze baby’s van spinnen.

De vrouw die de foto had geüpload, beweerde geen idee te hebben wat de vreemde gele bal was. Ze wist ook niet of er mogelijk nog meer verborgen waren in de diepere, donkere hoeken van haar huis.

Uiteindelijk werd het mysterie achter het “ei” ontrafeld. Het bleek echter wat voorspelbaarder, flauwer en, tja, saaier te zijn dan velen wellicht hadden gehoopt.

Naar verluidt bezocht de vader van de vrouw uiteindelijk haar huis en kon hij zonder aarzeling zeggen dat het “ei” niets meer was dan uitzetschuim dat op het dak van het huis werd gebruikt. (Je kunt je voorstellen dat ik opgelucht ademhaalde toen ik dat deel las).