Connect with us

algemeen

Gordon Ramsay onthult eindelijk de impact van het verlies van zijn zoon op hem en zijn familie – ‘Geen boek kan je hierop voorbereiden’

Gordon Ramsay, al jarenlang een toonaangevende chef-kok, verwierf pas echte bekendheid toen hij in 1999 op televisie verscheen. Vandaag de dag is Ramsay een huishoudnaam, maar achter zijn soms stoere tv-persoonlijkheid schuilt een diepere emotionele kant.

Hij heeft onlangs openhartig gesproken over een van de meest ingrijpende momenten in zijn leven: het verlies van zijn zoon.

Gordon en zijn vrouw Tana, met wie hij meer dan twintig jaar getrouwd is, hebben samen vijf kinderen. Hun gezinsleven werd echter in 2016 opgeschud door een tragisch verlies.

Gordon deelde destijds een emotionele zwart-witfoto van hem en Tana en openbaarde dat Tana na vijf maanden zwangerschap een miskraam had gehad van hun zoon.

Vier jaar na dit verlies sprak Tana Ramsay openhartig over haar ervaringen, geïnspireerd door Chrissy Teigen die in 2020 haar miskraam openbaar maakte. Tana prees Chrissy voor haar moed en deelde haar eigen worstelingen met het verlies.

Ze benadrukte het belang van open communicatie over dergelijke ervaringen, iets wat ze zelf had gemist.

Tana herinnerde zich hoe mensen na haar miskraam het onderwerp vermeden en deed een beroep op meer openheid. Ze prees Gordon voor zijn steun en zijn vermogen om haar te helpen over het verlies te praten.

In september 2023 sprak Gordon Ramsay zelf over het verlies van hun zoon, die ze Rocky hadden genoemd.

Hij beschreef de ervaring als ‘levensveranderend’ en benadrukte het gebrek aan richtlijnen of adviezen voor het omgaan met zo’n verlies. Het verdriet bracht hun gezin nog dichter bij elkaar, onthulde hij.