Connect with us

algemeen

Gezin met vier kinderen op straat gezet, gedwongen om in de auto te slapen

Een gezin uit Mechelen met vier kinderen heeft afgelopen zondag noodgedwongen in een gehuurde auto moeten slapen nadat hun woning onbewoonbaar werd verklaard.

De ouders, die anoniem willen blijven, zagen geen andere optie.

Hun appartement in de Lange Schipstraat werd onbewoonbaar verklaard vanwege zeven ernstige gebreken, waaronder elektrische en vochtproblemen die de eigenaar had moeten herstellen maar niet deed, volgens de moeder.

De nacht doorbrengen in de auto was geen aangename ervaring voor het gezin, vooral voor de jongste kinderen van 2 en 5 jaar oud.

Ze lieten de motor draaien om warm te blijven en sliepen uiteindelijk in een garage in de buurt van Gent.

Dit gezin, afkomstig uit Tsjetsjenië en nog steeds in een asielprocedure na vijf jaar, wist al geruime tijd dat ze hun woning moesten verlaten.

Verhuizen uit Mechelen was echter geen optie vanwege speciaal onderwijs voor twee van hun kinderen en de hoge huurprijzen voor woningen met drie slaapkamers.

Ondanks pogingen van Thuisbegeleiding en medewerkers van het Sociaal Huis om een oplossing te vinden, zou dit betekenen dat de kinderen van hun ouders worden gescheiden, wat voor het gezin onaanvaardbaar is.

De ouders volgen taallessen en hopen op rust en stabiliteit voor hun gezin.

Ze doen een beroep op iedereen die kan helpen bij het vinden van een woning.

Tot die tijd moeten ze elke dag bedenken waar ze de nacht kunnen doorbrengen. Een oproep is gedaan via Het Laatste Nieuws voor hulp bij het vinden van huisvesting voor dit gezin.