Connect with us

Actueel

De 8 redenen waarom je geluk hebt met een oudere zus!

Als je opgegroeid bent met een oudere zus dan heb je waarschijnlijk een bijzondere band met haar. De band tussen zussen is onbeschrijflijk en voor iedereen anders. Sommige zussen zijn hartsvriendinnen, anderen kunnen elkaar wel schieten. Toch heb je een enorme mazzel als je bent opgegroeid met een oudere zus!

Je hebt maar geluk met je zus.

1. Ze geeft het beste advies
School, vriendjes en stappen en later relaties en werk: je zus heeft het allemaal al gedaan voordat jij eraan toe bent. Daarnaast kent ze jou door en door, waardoor ze je het beste advies kan geven.

2. Kleren lenen
Misschien wonen jullie nu niet meer bij elkaar, maar vroeger kon je al haar mooie kleren lenen. En waarom zou je dat niet doen als je niet meer bij elkaar woont?

3. Bellen
Je zus staat altijd voor je klaar, dus je kunt haar dag en nacht bellen. Ze geeft het beste advies en zal altijd de telefoon opnemen of je terug appen.

4.Nostalgie
Je hebt je hele kindertijd met je zus gedeeld, dus zij is de beste persoon om mee terug te blikken. Jullie kunnen eindeloos praten over jullie favoriete televisieprogramma’s tijdens jullie jeugd of kibbelen over welk speelgoed van wie was, óók twintig jaar later.

5. Kant-en-klare beste vriendin
Ze staat sinds je geboorte voor je klaar en jullie zijn sindsdien onafscheidelijk. Een kant-en-klare beste vriendin, dus!

6. Ze kent al je blunders
Bij je zus hoef je je nergens voor te schamen, dus je durft zelfs je diepste geheimen en gênante blunders te vertellen. Waarschijnlijk was ze zelf bij de gênantste momenten!

7. Jezelf zijn
Je kunt volledig jezelf zijn bij je oudere zus, want zij weet precies wie je bent. Je hoeft dus geen blad voor de mond te nemen of jezelf leuker te maken dan je bent.

8. Ze houd altijd van je
De liefde tussen zussen is onvoorwaardelijk, dus ook al hebben jullie weleens ruzie, ze houdt altijd van je.

Lees verder

Actueel

Extreme kou in aantocht: ”Standje overleven”

Goed nieuws voor winterliefhebbers: morgen wordt het waterkoud in Nederland. In Zuid-Limburg gaat het zelfs sneeuwen!

Meteo Limburg voorspelt een witte deken van 1 tot 3 centimeter sneeuw, gecombineerd met gladheid. In de rest van ons land blijft het droog, of valt een beetje motregen. De temperatuur zal de 2 graden niet overschrijden.

Extreme kou

Weeronline sluit zich aan bij Meteo Limburg en voorspelt ook sneeuw in Zuid-Limburg. In het zuidoosten wordt het zo’n twee graden, terwijl het zes graden wordt aan de noordwestkust. De boosdoener is de noordoosten- tot noordenwind. Het zal waterkoud aanvoelen.

Gelukkig is het maar een dagje echt koud. Dinsdag schijnt de zon alweer en stijgen de temperaturen in het zuidoosten tot 4-5 graden. Aan de westkust wordt het 7 graden.

Kouder dan gemiddeld

Na dinsdag wordt het kouder dan normaal gesproken het geval is in deze tijd van het jaar. Gedurende de dag wordt het 2 tot 4 graden, terwijl het in het binnenland licht gaat vriezen.

Het is wisselvallig weer met wolkenvelden, enkele buien en soms wat zon. De buien zijn winters met behalve regen af en toe ook hagel of wat natte sneeuw.

Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 6 tot 8 graden.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Gruwelijk: Ambulancebroeders worden aangevallen en raken zwaargewond

In het Belgische Stuivenberg zijn twee ambulancebroeders vanmiddag gewond geraakt nadat zij door een man met psychische problemen werden aangevallen. De situatie ontspoorde zo erg dat de politie moest helpen.

Agressief

Woordvoerder Wouter Bruyns zegt: ”De man weigerde om mee te gaan met de broeders en werd agressief. Volgens de ambulancemedewerkers viel hij hen aan toen zij hem wilden helpen. De politie heeft de man uiteindelijk in de boeien geslagen. Daarop werd hij weer rustig.”

Een andere ambulance heeft de man vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De man zal worden vervolgd voor het verwonden van de broeders.

Ziekenhuis

Maar de broeders zelf moesten ook naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan hun verwondingen. Ze zijn erg ontdaan en zijn de komende dagen niet in staat om te werken, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Heftig: Rousnie en haar zoontje sterven van de kou, maar verwarming mag niet aan

Het zijn zware tijden voor Rousnie Khemai uit Den Haag. De vrouw en haar zoontje hebben het ijskoud in hun woning, maar de verwarming gaat niet aan. De temperatuur komt zodoende niet meer boven de 14,5 graad uit.

Er zijn twee redenen waarom de verwarming niet aan wordt gezet. Ten eerste woont Rousnie in een slecht geïsoleerd huis, wat betekent dat de warmte heel snel wegtrekt. Ten tweede is er natuurlijk het financiële aspect, dat ervoor zorgt dat de vrouw de verwarming niet aanzet.

”Ik durf de verwarming niet aan te doen . En als ik dat doe, krijg ik er hartkloppingen van. Ik voel mezelf soms erg zielig en dan vriest het ‘s-nachts nog niet eens.”

Tranen in mijn ogen

Rousnie heeft twee sokken over elkaar aan en slaapt onder twee dekbedden. Haar zoon heeft het ook koud. Voor hem is een elektrisch kacheltje aangeschaft.

Die mag hij af en toe kort aanzetten, want Rousnie krijgt er stress van. ”Ik moet steeds tegen hem zeggen dat de kachel 10 minuten aan mag en niet langer.”

Rousnie is dit jaar van 80 euro aan energiekosten naar 223 euro per maand gegaan. Daardoor komt ze nauwelijks rond en kan ze haar kind geen gevarieerd eten meer bieden. ”Als mijn zoon dan zegt dat we alweer rijst eten, krijg ik tranen in m’n ogen.

Oplossing

De oplossing zou betere isolatie zijn. ”Dan is de warmte niet binnen een uur weg, maar blijft die tenminste binnen. Ik vind het verschrikkelijk dan ik mijn kind straks naar mijn moeder moet brengen als het nog kouder wordt. Maar het moet wel, want anders is het kindermishandeling.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending