Connect with us

Actueel

De 8 redenen waarom je geluk hebt met een oudere zus!

Als je opgegroeid bent met een oudere zus dan heb je waarschijnlijk een bijzondere band met haar. De band tussen zussen is onbeschrijflijk en voor iedereen anders. Sommige zussen zijn hartsvriendinnen, anderen kunnen elkaar wel schieten. Toch heb je een enorme mazzel als je bent opgegroeid met een oudere zus!

Je hebt maar geluk met je zus.

1. Ze geeft het beste advies
School, vriendjes en stappen en later relaties en werk: je zus heeft het allemaal al gedaan voordat jij eraan toe bent. Daarnaast kent ze jou door en door, waardoor ze je het beste advies kan geven.

2. Kleren lenen
Misschien wonen jullie nu niet meer bij elkaar, maar vroeger kon je al haar mooie kleren lenen. En waarom zou je dat niet doen als je niet meer bij elkaar woont?

3. Bellen
Je zus staat altijd voor je klaar, dus je kunt haar dag en nacht bellen. Ze geeft het beste advies en zal altijd de telefoon opnemen of je terug appen.

4.Nostalgie
Je hebt je hele kindertijd met je zus gedeeld, dus zij is de beste persoon om mee terug te blikken. Jullie kunnen eindeloos praten over jullie favoriete televisieprogramma’s tijdens jullie jeugd of kibbelen over welk speelgoed van wie was, óók twintig jaar later.

5. Kant-en-klare beste vriendin
Ze staat sinds je geboorte voor je klaar en jullie zijn sindsdien onafscheidelijk. Een kant-en-klare beste vriendin, dus!

6. Ze kent al je blunders
Bij je zus hoef je je nergens voor te schamen, dus je durft zelfs je diepste geheimen en gênante blunders te vertellen. Waarschijnlijk was ze zelf bij de gênantste momenten!

7. Jezelf zijn
Je kunt volledig jezelf zijn bij je oudere zus, want zij weet precies wie je bent. Je hoeft dus geen blad voor de mond te nemen of jezelf leuker te maken dan je bent.

8. Ze houd altijd van je
De liefde tussen zussen is onvoorwaardelijk, dus ook al hebben jullie weleens ruzie, ze houdt altijd van je.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder

Actueel

Nederlander (20) zwaargewond na dronken duik in leeg zwembad in Griekenland

zwembad

Hulpdiensten in Chersonissos moesten een 20-jarige Nederland uit een leeg bassin halen nadat hij in dronken toestand in een leeg zwembad was gedoken. De jongeman was zwaargewond in zijn gezicht en handen.

De man was in het populaire uitgaansoord in Griekenland op vakantie. Hij was gaan stappen en dronken teruggekeerd naar het hotel. Daar besloot hij een duik te nemen, niet beseffend dat er geen water in het zwembad zat. De jongeman maakte een smak op de bodem en raakte daarbij ernstig gewond.

De hulpdiensten moesten een manier vinden om hem op een veilige manier uit het zwembad te halen. Het incident is veelbesproken op het eiland Kreta. Het is niet meteen duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Een werknemer van de Tiger Bar getuigt: “Het is gebeurd in zijn hotel, niet op een publieke plek. Daardoor heeft niemand buiten zijn vrienden het kunnen zien. Maar vreselijk is het wel.”

Een barman van de Ierse bar Shenanigans in de omgeving vertelt: “Ik heb het gelezen, ja. Ik heb ook gehoord dat hij inmiddels redelijk oké is, maar weet niet of dat klopt. Er wordt hier wel over gesproken, maar je weet niet wat waar is. Laten we hopen dat het niet te ernstig is.”

Lees verder

Actueel

Hittegolf op komst: tropische temperaturen, veel zon en geen regen

Het wordt een zondag vol zon met temperaturen tussen de 21 en 26 graden. Alleen in het noorden kan het bewolkt zijn. Maandag krijgen we een mix van zon, wolken en in het noorden een bui. Met temperaturen tussen de 22 tot 26 graden. „De dagen daarna schijnt de zon volop en wordt het op veel plaatsen tropisch warm met 30 graden en meer”, aldus Weeronline.

De kans is groot dat de temperaturen de komende week verder zullen stijgen. In het zuiden en zuidoosten van het land krijgen we waarschijnlijk zelfs een hittegolf. Op donderdag en zaterdag verwacht de weerdienst zelfs tropische temperaturen van rond de 30 graden. „Daarmee lijkt ook een officiële landelijke hittegolf in de maak.”

Strandweer
Op dinsdag krijgen we in heel Nederland te maken met tropische temperaturen, zelfs op de stranden. Het is de hele week erg warm voor de tijd van het jaar. Op zondag valt het relatief mee met de warmte. Op de meeste dagen is er veel zon. Ook de droogte houdt aan en dat is vooral voor de natuur geen goed nieuws.

Bij de start van de nieuwe week koelt het ’s nachts nog af naar temperaturen tussen de 12 en 16 graden. De tweede helft van de week worden de nachten echt zwoel, vooral in de steden waar de temperatuur minder snel zakt.

Afkoelen
Naarmate de week vordert neemt ook de luchtvochtigheid toe. Het is dus zaak om ’s avonds en ’s nachts alle ramen en deuren open te zetten om je huis af te koelen. Toch verwachten meteorologen geen drukkende warmte vanwege de matig waaiende oostenwind.
„Mocht de weersverwachting uitkomen dan is mogelijk op zaterdag sprake van een officiële landelijke hittegolf. De laatste landelijke hittegolf was in 2020 en duurde van 5 tot en met 17 augustus”, aldus de weerdienst.

Lees verder
Advertisement

Trending