Connect with us

Actueel

Groot drama: 53-jarige broer van Barry Atsma overleden aan corona

Barry Atsma deelde vanochtend verdrietig nieuws op zijn socialmediakanalen. De acteur maakte bekend dat zijn broer Rimmert deze maand op 53-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van het coronavirus.

Afscheid nemen

“Onze lieve Rimmert, mijn grote, bijzondere broer, is tot ons grote verdriet begin deze maand op 53-jarige leeftijd overleden”, schrijft Barry. Hij vervolgt dat de gezondheid van zijn broer al een tijd achteruitging, maar dat hij uiteindelijk stierf aan de gevolgen van corona. “Afscheid nemen van Rimmert is intens droevig, maar we koesteren de herinneringen aan zoveel mooie momenten.”

“Hij leerde mij vele levenslessen: onvoorwaardelijk liefhebben, niet oordelen, je écht verbinden met de mensen om je heen en vol overgave plezier maken”, gaat de acteur verder. “We gaan de ondeugende twinkeling in zijn ogen ontzettend missen, maar denken elke dag met een glimlach aan zijn lieve, levenslustige ziel.”

De actrice showde haar prachtige baby bump op de rode loper van de Gouden Kalveren.

Hechte band

Barry sprak altijd vol lof over zijn grote broer, die syndroom van Down had. Zo’n zeventien jaar geleden had de acteur zelfs een solovoorstelling over Rimmert gemaakt, iets waar hij erg trots op was. “Het feit dat ik hem een stem kon geven, dat ik via zijn verhaal contact kon maken met het publiek, deed mij opeens inzien wat voor betekenis dit werk precies kan hebben”, schreef Barry in het boek Alles is film.

Daarnaast poseerden de broers in 2010 samen voor de kalender Down2Famous, en presenteerde Barry voor BNN in 2014 het programma Down for Dummies.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Barry Atsma (@barry_atsma)

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder
Advertisement

Trending