Connect with us

Actueel

Sonja Bakker die eerder klaar was met Nederland: ´Ga toch weer in mijn eigen landje wonen´

Sonja Bakker, de bekende dieetgoeroe die twee jaar geleden Nederland verruilde voor het zonnige Ibiza, heeft besloten om binnenkort weer terug te keren naar haar thuisland. Ondanks eerdere uitspraken dat ze nooit meer zou terugkeren naar Nederland, blijkt Sonja van gedachten veranderd. Haar vertrek naar Ibiza markeerde destijds een nieuwe fase in haar leven, maar de roep van het thuisfront blijkt nu toch sterker te zijn dan verwacht.

Gemis van familie

Hoewel Sonja het goed naar haar zin had op Ibiza, speelt het gemis van haar kinderen een grote rol in haar beslissing om terug te keren. Volgens een bron die aan weekblad Privé heeft gesproken, mist ze het dagelijkse contact met haar oudste zonen, Tristan en Finn, die ze kreeg uit haar huwelijk met Koen Lenting. Hoewel haar zoons regelmatig op bezoek kwamen op het eiland, viel het afscheid na elk bezoek haar steeds zwaarder. Dit gemis, gecombineerd met het verlangen naar het dagelijkse gezinsleven, heeft uiteindelijk geleid tot haar keuze om weer dichter bij haar kinderen in Nederland te gaan wonen.

Minder activiteiten op Ibiza

Naast het gemis van haar kinderen is er nog een andere reden voor haar terugkeer. Op Ibiza had Sonja steeds minder om handen, aldus de bron. Ze probeerde haar interesse in fotografie verder uit te bouwen, maar dit bleek niet succesvol. Ook haar bekende platform voor dieetadviezen is al lange tijd niet meer actief. Deze combinatie van factoren heeft ervoor gezorgd dat haar leven op het eiland minder vervullend werd, wat haar besluit om terug te keren naar Nederland heeft versterkt.

Verkoop van haar villa op Ibiza

Sonja zal haar indrukwekkende villa op Ibiza, met een waarde van ongeveer zes miljoen euro, achterlaten. Hoewel Ibiza altijd een speciale plek voor haar zal blijven, heeft ze besloten dat het tijd is voor een nieuwe start. De bron vertelt dat Sonja haar toekomst toch weer in Nederland ziet, maar niet in haar voormalige woning in Bergen. Deze woning staat namelijk in de stille verkoop. Sonja wil met een schone lei beginnen en heeft daarom gekozen voor een nieuw huis zonder herinneringen aan haar verleden.

Een nieuwe start in Hoorn

Sonja heeft inmiddels een nieuwe woning gekocht in het centrum van Hoorn. Het gaat om een prachtig herenhuis aan de haven, dat voor een bedrag van 1,7 miljoen euro is aangekocht. De woning biedt haar alle luxe die ze zich maar kan wensen, en ze is van plan om er nog dit jaar in te trekken. Met deze stap lijkt Sonja klaar voor een frisse start in Nederland, na een periode van bezinning en reflectie op Ibiza.

Breken met het verleden

De beslissing om niet terug te keren naar haar huis in Bergen is volgens de bron een bewuste keuze. Sonja wil breken met het verleden en haar leven in Nederland op een nieuwe manier vormgeven. Dit betekent een huis waar ze nooit eerder met iemand heeft gewoond, een plek zonder oude herinneringen. Het herenhuis in Hoorn past perfect bij deze nieuwe fase in haar leven.

Toekomstplannen

Wat de toekomst voor Sonja in petto heeft, is nog onduidelijk. Haar online dieetplatform ligt stil, en haar pogingen om een carrière in de fotografie op te bouwen op Ibiza waren niet succesvol. Toch lijkt Sonja vastberaden om met frisse energie aan een nieuwe fase in haar leven te beginnen. Of dit betekent dat ze weer actief zal worden in de dieetwereld, of juist iets heel anders gaat doen, zal de tijd leren.

Sonja’s blijvende invloed

Ondanks de veranderingen in haar leven blijft Sonja Bakker een bekende naam in Nederland. Haar dieetboeken en adviezen hebben jarenlang miljoenen mensen geïnspireerd. Hoewel ze momenteel minder zichtbaar is in de media, zal haar invloed waarschijnlijk nog lang voelbaar blijven. Met haar terugkeer naar Nederland is de kans groot dat we binnenkort weer meer van haar zullen horen.