Connect with us

Actueel

Geheime boodschap van André Hazes sr. gelekt: ‘Als mijn zoon straks geen Hazes mag heten…’

Hoewel het al meer dan 20 jaar geleden is dat André Hazes sr., een van de grootste volkszangers van Nederland, overleed, blijven zijn erfgenamen vandaag de dag nog altijd ruziën over zijn nalatenschap. Wat ooit een hecht gezin leek, is nu verwikkeld in juridische strijd en persoonlijke conflicten. Rachel Hazes, de weduwe van André sr., ligt in de clinch met haar kinderen, André Hazes jr. en Roxeanne Hazes. Deze ruzie over de erfenis heeft de familie al jarenlang verdeeld, maar recentelijk lijkt de situatie verder te escaleren, met nieuwe spanningen tussen Rachel en haar zoon André jr.

De erfenis van André Hazes sr.

Toen André Hazes sr. in 2004 overleed, liet hij een indrukwekkend muzikaal erfgoed achter, samen met een aanzienlijke erfenis. Zijn weduwe Rachel en hun kinderen, Roxeanne en André jr., bleven achter met de taak om zijn nalatenschap te beheren. Wat volgde was echter geen vredige regeling, maar een jarenlange juridische strijd tussen Rachel en haar kinderen over de erfenis. Het conflict draait om de controle over de rechten op de muziek van André Hazes sr. en andere financiële kwesties.

Roxeanne Hazes, die net als haar vader een carrière in de muziek heeft opgebouwd, heeft zich de afgelopen jaren steeds meer tegen haar moeder gekeerd. De relatie tussen Rachel en Roxeanne is sterk verslechterd, en dit heeft geleid tot rechtszaken over de erfenis. Terwijl Roxeanne openlijk het conflict aanging, hield haar broer, André jr., zich lange tijd afzijdig van de ruzie. Hij probeerde neutraal te blijven en zich te concentreren op zijn eigen muziekcarrière. Maar recentelijk lijkt André jr. toch partij te hebben gekozen – en wel aan de kant van zijn zus, tegen hun moeder Rachel.

Dreiging van Rachel Hazes

Het feit dat André jr. nu de kant van Roxeanne heeft gekozen, heeft de situatie verder op scherp gezet. Rachel Hazes is woedend over het feit dat haar zoon zich tegen haar heeft gekeerd, en volgens de roddelkoningin Yvonne Coldeweijer heeft Rachel haar zoon zelfs gedreigd met juridische stappen. Het dreigement dat Rachel uitsprak, zou gaan over het gebruik van de naam ‘Hazes’. Als André jr. blijft samenwerken met Roxeanne in hun strijd om de erfenis, zou Rachel hem verbieden om de naam ‘Hazes’ nog langer te gebruiken als artiestennaam.

Dit dreigement is opmerkelijk, omdat de naam Hazes een van de belangrijkste pijlers is van de muziekcarrière van André jr. Zijn hele carrière is opgebouwd op de naam en het erfgoed van zijn vader. Het zou dan ook een grote klap zijn voor zijn muzikale loopbaan als hij deze naam niet meer mag gebruiken. Toch lijkt Rachel vastberaden om haar dreigement door te zetten als André jr. niet van koers verandert.

Het ‘bommetje’ van Rachel

Volgens Yvonne Coldeweijer zou het conflict tussen Rachel en haar zoon echter nog dieper gaan. Coldeweijer, die bekendstaat om haar scherpe roddels en inside informatie, beweert dat Rachel zelfs dreigt een nog veel groter geheim te onthullen. Het zogenaamde ‘bommetje’ dat Rachel in handen heeft, zou volgens Coldeweijer zijn dat André Hazes jr. helemaal niet de biologische zoon is van André Hazes sr.

Dit gerucht is al jarenlang een bron van speculatie in de media. Hoewel André jr. altijd als de zoon van André Hazes sr. is gezien, gaan er al lange tijd verhalen rond dat hij eigenlijk een andere biologische vader zou hebben. De namen die het meest worden genoemd in dit verband zijn Marco van Eijk en John de Wolf. Marco van Eijk zou volgens sommige bronnen lange tijd de grote liefde van Rachel zijn geweest, en er wordt gesuggereerd dat hij de echte vader van André jr. is.

John de Wolf, voormalig voetballer en een andere naam die in de geruchtenmolen circuleert, wordt ook vaak genoemd als mogelijke biologische vader van André jr. De geruchten worden versterkt door het feit dat sommige mensen beweren dat André jr. meer lijkt op Marco van Eijk of John de Wolf dan op zijn vermeende vader, André Hazes sr.

Ontkenningen en speculaties

Ondanks de voortdurende geruchten blijft Rachel Hazes via haar woordvoerder, Guido den Aantrekker, ontkennen dat André jr. een andere biologische vader heeft. Volgens Den Aantrekker is André sr. de enige echte vader van André jr., en zijn de geruchten die Coldeweijer verspreidt ongegrond. Rachel heeft altijd volgehouden dat haar kinderen van André Hazes sr. zijn, en volgens Den Aantrekker is dit niet anders in het geval van André jr.

Yvonne Coldeweijer daarentegen blijft bij haar beweringen. Zij stelt dat Rachel de waarheid over de biologische vader van André jr. achterhoudt en dat het slechts een kwestie van tijd is voordat dit geheim aan het licht komt. Coldeweijer heeft in het verleden vaker informatie naar buiten gebracht die later correct bleek te zijn, en veel van haar volgers nemen haar geruchten dan ook serieus.

Het muzikaal eerbetoon: Een nieuwe twist

Terwijl de familieruzie voortwoekert, lijkt het erfgoed van André Hazes sr. opnieuw betrokken te raken bij het conflict. RadioNL heeft onlangs een nieuwe versie van De Vlieger, een van de grootste hits van André Hazes sr., uitgebracht. Deze nieuwe versie is echter niet zomaar een cover; het is een bewerking gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). DJ Stefan Leur gebruikte AI om de stem van André Hazes sr. te repliceren en een moderne versie van het iconische nummer te creëren.

Hoewel de nieuwe versie van De Vlieger veel lof kreeg van fans die het een mooi eerbetoon vonden aan de overleden zanger, lijkt deze AI-versie ook weer aanleiding te geven voor mogelijke juridische stappen. Rachel Hazes, die de rechten beheert van het muzikale erfgoed van André Hazes sr., zou volgens sommigen overwegen om een rechtszaak aan te spannen tegen RadioNL. Het gebruik van AI om de stem van haar overleden echtgenoot te reproduceren zonder haar expliciete toestemming, zou voor Rachel onaanvaardbaar zijn.

Als Rachel inderdaad juridische stappen onderneemt, zou dit niet de eerste keer zijn dat zij zich inzet om de nalatenschap van André Hazes sr. te beschermen. Ze heeft in het verleden meerdere rechtszaken aangespannen om te voorkomen dat de naam en muziek van haar overleden echtgenoot zonder haar toestemming werden gebruikt.

 

 

Conclusie

Het is duidelijk dat het familiedrama rondom de nalatenschap van André Hazes sr. nog lang niet voorbij is. De ruzie tussen Rachel en haar kinderen, Roxeanne en André jr., heeft diepe wonden geslagen in de familie, en de spanningen blijven toenemen. De dreiging van Rachel om haar zoon te verbieden de naam Hazes te gebruiken, en de geruchten over de ware vader van André jr., zorgen voor een explosieve situatie die de komende tijd waarschijnlijk nog verder zal escaleren.

Ondertussen blijft het muzikale erfgoed van André Hazes sr. voor veel fans een bron van troost en nostalgie. De nieuwe AI-versie van De Vlieger heeft bij veel mensen emoties losgemaakt, maar roept ook vragen op over de ethiek van het gebruik van technologie om overleden artiesten opnieuw tot leven te brengen.

Of het nu gaat om familieruzies, juridische conflicten of nieuwe muzikale eerbetonen, het lijkt erop dat de naam Hazes nog lange tijd een centrale rol zal blijven spelen in de Nederlandse showbizz.

Belangrijke punten:

  • Rachel Hazes ligt al jarenlang in conflict met haar kinderen, Roxeanne en André jr., over de erfenis van André Hazes sr.
  • André jr., die zich lange tijd afzijdig hield, lijkt nu de kant van Roxeanne te kiezen, wat heeft geleid tot nieuwe spanningen met zijn moeder.
  • Rachel heeft gedreigd dat André jr. de naam ‘Hazes’ niet meer mag gebruiken als artiestennaam, wat een grote impact zou hebben op zijn carrière.
  • Geruchten blijven bestaan dat André jr. niet de biologische zoon van André Hazes sr. is, maar Rachel ontkent dit via haar woordvoerder.
  • Een nieuwe AI-versie van De Vlieger heeft mogelijk juridische gevolgen, omdat Rachel de rechten op de muziek van André sr. beheert.