Connect with us

Actueel

Rogier Smit per direct weggestuurd bij opnames van De Alleskunner

Rogier Smit, bekend van zijn eerdere optredens in realityshows, is door SBS weggestuurd tijdens de opnames van De Alleskunner VIPS. Het vertrek van Rogier bij dit populaire programma, waarin bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen in allerlei ludieke uitdagingen, heeft voor flink wat ophef gezorgd. De reden voor zijn uitsluiting? Zijn gedrag tijdens de opnames, waarbij hij naar eigen zeggen beschuldigd werd van vals spelen, iets wat hij fel ontkent. “Voordat ik het wist, was het eruit. Ik was woest, woest, woest,” aldus Rogier in een interview met weekblad Privé.

De val van een realityster

Rogier Smit was jarenlang een geliefd gezicht op televisie, vooral bekend door zijn deelname aan de populaire realityserie Paleis voor een Prikkie, waarin hij samen met zijn toenmalige partner Frank Jansen woningen van mensen met een klein budget omtoverde. De twee werden door hun flamboyante persoonlijkheden snel bekend en populair in Nederland. Echter, na de scheiding met Frank ging het bergafwaarts met Rogiers televisiecarrière. De glamour en aandacht die hem jarenlang omringden, begonnen te vervagen, en Rogier verdween grotendeels uit de schijnwerpers.

Hoewel hij lange tijd buiten beeld bleef, is Rogier nu terug op televisie als deelnemer aan het nieuwe seizoen van De Alleskunner VIPS. Dit programma, waarin deelnemers met allerlei opdrachten en uitdagingen moeten bewijzen dat ze de ultieme alleskunner zijn, biedt bekende Nederlanders de kans om hun veelzijdigheid te tonen. Helaas voor Rogier verliep zijn deelname niet zoals hij had gehoopt.

Beschuldigd van vals spelen

Tijdens de opnames van het programma ontstond er een incident waarbij Rogier naar eigen zeggen vals werd beschuldigd van oneerlijk spel. In het interview met Privé vertelde Rogier dat hij absoluut niets verkeerds had gedaan, maar dat de productie hem desondanks aansprak op vermeend vaIs speIen. Dit was voor Rogier de druppel die de emmer deed overlopen. “Ik had helemaal niet vals gespeeld, maar ik werd wel uit het programma gezet. Het waren juist anderen die me vals beschuldigden,” aldus Rogier.

Volgens Rogier zou een groot deel van de deelnemers hem hebben beschuldigd, en hij voelde zich daar enorm door onrechtvaardig behandeld. “Het leek wel alsof bijna de hele groep zich tegen me keerde, of in elk geval de helft. Ze zouden juist de NSB’er, de verklikker, moeten straffen en niet mij,” zegt Rogier in duidelijke bewoordingen. Hij vergeleek de situatie met een omgekeerde wereld waarin hij, de onschuldige, gestraft werd terwijl de echte schuldigen ongemoeid bleven.

Vulkaanuitbarsting

De beschuldigingen van vals spelen raakten Rogier diep en leidden uiteindelijk tot een explosie van emoties. Hij gaf in het interview aan dat hij zijn woede niet meer kon bedwingen en dat hij zich niet meer kon beheersen. “Ik was woest, woest, woest. Ik heb dingen gezegd die niet netjes waren, maar op dat moment kon ik niet anders. Het voelde alsof ik iemand anders werd,” zegt Rogier.

Hij beschrijft zijn gevoelens tijdens het incident als een soort vulkaanuitbarsting. “De lava kwam echt uit mijn tenen,” vertelde hij, waarmee hij duidelijk maakte hoe diep zijn frustratie zat. Uiteindelijk werd hij door de productie van het programma weggestuurd vanwege zijn uitbarsting. Volgens Rogier was hij op dat moment niet meer in staat om zichzelf in de hand te houden en zei hij dingen waar hij later spijt van had.

Beledigende opmerkingen

Wat Rogier precies zei tijdens zijn woede-uitbarsting is inmiddels bekend. Hij heeft de productie van De Alleskunner VIPS verweten zich schuldig te maken aan “nazipraktijken”. Deze uitspraken waren voor de programmamakers de aanleiding om hem direct te verwijderen uit het programma. Rogier erkende dat zijn opmerkingen ongepast waren, maar hij benadrukt ook dat het om slechts “twee woorden” ging, woorden die naar zijn mening uit de uitzending geknipt hadden kunnen worden. “Het is maar een seconde, en het programma is toch niet live,” aldus Rogier.

Volgens Rogier had de productie er ook voor kunnen kiezen om de opmerking simpelweg niet uit te zenden, aangezien het programma wordt opgenomen en later gemonteerd. “Die woorden hadden ze gewoon weg kunnen knippen. Het was een kleine uitbarsting en die had makkelijk gecensureerd kunnen worden,” zei hij. Desondanks heeft de productie ervoor gekozen om hem uit het programma te verwijderen, wat de situatie voor Rogier des te pijnlijker maakte.

Wat betekent dit voor Rogier Smit?

Het incident tijdens de opnames van De Alleskunner VIPS en Rogiers verwijdering uit het programma kunnen gezien worden als een nieuw dieptepunt in zijn carrière. Na de scheiding van Frank Jansen verloor Rogier al een groot deel van zijn bekendheid en populariteit, en dit recente voorval lijkt zijn kansen op een succesvolle comeback in de televisiewereld verder te verkleinen. Rogier zelf gaf aan dat hij spijt heeft van de woorden die hij tijdens zijn vulkaanuitbarsting uitsprak, maar hij blijft ook bij zijn standpunt dat hij onrechtvaardig behandeld is.

Wat de toekomst voor Rogier Smit in petto heeft, blijft onzeker. Zijn deelname aan De Alleskunner VIPS had een nieuwe start kunnen zijn, maar dit incident werpt een schaduw over zijn poging om terug te keren in de Nederlandse televisie-industrie. Het blijft de vraag of Rogier in staat zal zijn om zijn carrière weer op te pakken na dit incident, of dat hij opnieuw uit de schijnwerpers zal verdwijnen.

De impact van het incident

De uitsluiting van Rogier Smit uit De Alleskunner VIPS laat zien hoe snel een carrière in de entertainmentindustrie kan wankelen wanneer emoties hoog oplopen. Rogiers woede-uitbarsting, hoe begrijpelijk die voor hemzelf ook was, heeft hem uiteindelijk zijn plek in het programma gekost. In de televisiewereld, waar imago en reputatie allesbepalend zijn, kunnen dergelijke incidenten een lange nasleep hebben.

Daarnaast roept het incident ook vragen op over de manier waarop realityprogramma’s omgaan met deelnemers die zich in een emotioneel moeilijke situatie bevinden. Rogier gaf zelf aan dat hij tijdens de opnames het gevoel had dat hij werd aangevallen door meerdere deelnemers, wat bijdroeg aan zijn woede. De vraag blijft of er meer gedaan had kunnen worden om de situatie te de-escaleren voordat het volledig uit de hand liep.

Conclusie

Het incident rondom Rogier Smit tijdens de opnames van De Alleskunner VIPS heeft voor veel ophef gezorgd. Rogier werd beschuldigd van vals spelen, wat leidde tot een woede-uitbarsting waarbij hij 0ngepaste 0pmerkingen maakte richting de productie van het programma. Deze uitbarsting resulteerde uiteindelijk in zijn uitsluiting uit het programma. Hoewel Rogier achteraf spijt heeft van zijn uitspraken, blijft hij erbij dat hij onrechtvaardig is behandeld en dat hij de schuld van het incident bij anderen legt.

Wat dit betekent voor zijn verdere carrière in de televisiewereld is nog onduidelijk. De impact van zijn uitsluiting en de ophef rondom zijn gedrag kan hem mogelijk nog lang blijven achtervolgen. Het blijft afwachten of Rogier in staat zal zijn om deze tegenslag te overwinnen en zijn plek in de Nederlandse entertainmentindustrie te heroveren.

Belangrijke punten:

  • Rogier Smit werd tijdens de opnames van De Alleskunner VIPS beschuld1gd van valls spelen, wat leidde tot een vulkaanuitbarsting.
  • Hij maakte tijdens de uitbarsting 0ngepaste 0pmerkingen richting de productie, waardoor hij uit het programma werd verwijderd.
  • Rogier erkent dat hij spijt heeft van zijn woorden, maar blijft erbij dat hij onrechtvaardig behandeld is.
  • Dit incident kan negatieve gevolgen hebben voor zijn carrière in de televisiewereld, en het is onduidelijk of hij zich hiervan kan herstellen.