Connect with us

Actueel

Beste Zangers-kijkers zijn het eens: dit was het beste optreden

De uitzending van Beste Zangers heeft afgelopen avond veel losgemaakt bij de kijkers. Hoewel alle optredens goed in de smaak vielen, was er één performance die er met kop en schouders bovenuit stak en een diepe indruk achterliet bij zowel het publiek in de studio als de kijkers thuis. De reacties op social media waren overweldigend positief, met uitspraken als “echt niet normaal goed.”

Beste Zangers aflevering 4

In deze vierde aflevering van het huidige, zeventiende seizoen van Beste Zangers stond de avond volledig in het teken van SERA, ook bekend als Sera de Bruin. Eerder werd er gezongen voor Karin Bloemen in de eerste aflevering, daarna voor de populaire zanger Claude, en vorige week stond Martijn Buwalda centraal. Vanavond was het dus de beurt aan SERA, een zangeres met een opvallende carrièrestart.

SERA is een Nederlandse zangeres die bekendheid verwierf op een wel heel bijzondere manier. Haar doorbraak kwam via sociale media, waar ze op TikTok en Instagram video’s plaatste van zichzelf terwijl ze in een auto zat te zingen. Deze spontane optredens werden massaal gedeeld en bekeken door miljoenen mensen. Het was een opmerkelijk begin voor een muzikale carrière die haar uiteindelijk naar een plek bij Beste Zangers bracht.

In deze aflevering werden er door haar collega-artiesten nummers uit haar repertoire gekozen, waarop ze hun eigen twist mochten geven. De show was gevuld met emoties, sterke optredens en verrassende muzikale keuzes, maar het optreden van Tangarine sprong er werkelijk uit.

De optredens

Zoals gebruikelijk in Beste Zangers gaven de artiesten hun eigen interpretaties van nummers die speciaal voor de artiest van de avond werden gekozen. Dit keer stond SERA’s muziek centraal en iedere artiest bracht een eigen draai aan een van haar nummers.

Karin Bloemen besloot het nummer Head Held High ten gehore te brengen. Haar krachtige en emotionele stijl maakte indruk, zoals we van Karin gewend zijn. Claude koos voor het nummer Independent, een keuze die goed paste bij zijn eigen stijl en waarmee hij de avond energiek op gang bracht. Hannah Mae zong Mes in m’n rug, een nummer vol emoties en melancholie, wat duidelijk ook bij de kijkers een gevoelige snaar raakte. Martijn Buwalda koos voor de gevoelige ballad Hoe moet ik nu verder als jij weggaat, en Rikki Borgelt verraste met een prachtige versie van Always Remember Us This Way.

Hoewel al deze optredens stuk voor stuk de moeite waard waren en ieder op hun eigen manier indruk maakten, was het het optreden van Tangarine dat de show stal.

Tangarine steelt de show

Tangarine, het zangduo bestaande uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks, koos ervoor om het ontroerende nummer Dance With My Father te zingen. Het nummer heeft van zichzelf al een sterke emotionele lading, maar de uitvoering van de broers bracht een extra laag van kwetsbaarheid en diepgang. Hun harmonieën en hun ingetogen manier van zingen gaven het nummer een extra dimensie, waardoor het de luisteraars zowel in de studio als thuis diep raakte.

SERA, voor wie dit nummer gezongen werd, kon haar tranen niet bedwingen. Het optreden riep bij haar en vele anderen emoties op, mede door de gevoelige herinneringen die het nummer oproept aan haar eigen vader. In de studio was het muisstil tijdens het optreden, en ook de andere zangers leken zichtbaar onder de indruk.

Op social media regende het al snel reacties van kijkers die net zo geraakt waren door de uitvoering van Tangarine. De lof voor het optreden was unaniem, met talloze kijkers die hun bewondering uitspraken over de emotionele impact die de broers wisten over te brengen.

Lovende reacties op social media

De reacties op social media, met name op X (voorheen Twitter), stroomden binnen na het optreden van Tangarine. Kijkers waren diep onder de indruk van de uitvoering en velen noemden het een van de beste optredens van het seizoen tot nu toe.

Een aantal reacties spraken boekdelen over hoe het optreden mensen thuis raakte:

  • @MusicLover123 schreef: “Wat een ongelooflijk mooi optreden van Tangarine! De emotie die zij in Dance With My Father legden, was echt niet normaal. Kippenvel van begin tot eind. #bestezangers”
  • @Anneke_vdMeer reageerde met: “Ik hield het ook niet meer droog tijdens dat nummer van Tangarine. Wat een prachtige harmonieën, en zo gevoelig gezongen. Dit is waarom ik van Beste Zangers hou. #BesteZangers”
  • @Bas_MusicFan voegde toe: “Dit was veruit het beste optreden van de avond. Tangarine liet echt zien dat je met minder bombast soms veel meer kunt zeggen. Zo simpel, maar zo krachtig. #bestezangers”

 

 

 

 

 

 

 

 

De complimenten hielden niet op. Mensen prezen de broers niet alleen voor hun vocale kwaliteiten, maar ook voor de oprechte emotie die zij wisten over te brengen. Het was een optreden dat niet alleen technisch sterk was, maar vooral ook diep persoonlijk aanvoelde.

Het verhaal achter Dance With My Father

Het nummer Dance With My Father is oorspronkelijk geschreven door de Amerikaanse zanger Luther Vandross, samen met Richard Marx. Het werd uitgebracht in 2003 en won de Grammy Award voor Best Male R&B Vocal Performance en Song of the Year. Het nummer is een ode aan Vandross’ vader, die stierf toen Vandross nog jong was. De tekst gaat over de herinneringen die hij heeft aan het dansen met zijn vader, en het verlangen om dat moment opnieuw te beleven.

Voor SERA raakte het nummer een gevoelige snaar, wat duidelijk zichtbaar was in de uitzending. De emotionele uitvoering van Tangarine deed haar zichtbaar veel, en haar reactie maakte het moment alleen maar krachtiger. Het is deze combinatie van persoonlijke verhalen en krachtige uitvoeringen die Beste Zangers tot zo’n geliefd programma maakt.

Conclusie

De vierde aflevering van Beste Zangers was een avond vol hoogtepunten, maar het optreden van Tangarine met Dance With My Father stal zonder twijfel de show. De emotionele lading van het nummer, gecombineerd met de pure uitvoering van de broers, maakte het tot een van de meest memorabele momenten van het seizoen tot nu toe.

De kijkers waren unaniem in hun lof voor het optreden, en social media stond vol met reacties van mensen die geraakt waren door de performance. Het is precies dit soort momenten waarop Beste Zangers excelleert: wanneer muziek, emotie en persoonlijke verhalen samenkomen en iets onvergetelijks creëren.

Heb jij ook genoten van de aflevering? Laat ons weten wat jij het mooiste optreden vond in de reacties!