Connect with us

Actueel

Glennis Grace woest als ze uit jury van The Voice wordt gezet: ‘Knokploeg naar RTL!’

The Voice of Holland, het immens populaire talentenprogramma, staat op het punt om na een jarenlange pauze terug te keren op de Nederlandse televisie. De show werd in 2022 abrupt stopgezet na onthullingen van grensoverschrijdend gedrag en misstanden achter de schermen. Marco Borsato, Ali B en Jeroen Rietbergen werden beschuldigd van ernstig wangedrag, wat leidde tot het einde van hun carrières en het programma. Ook zangeres Glennis Grace, een vast jurylid in de laatste seizoenen, kwam in opspraak, maar om een andere reden: ze raakte betrokken bij een gew*lddadig incident in een supermarkt, wat haar reputatie zwaar beschadigde.

Nu The Voice of Holland op het punt staat een comeback te maken, rijst de vraag of Glennis Grace een plek in de jury kan behouden, of dat RTL ervoor kiest om met een schone lei te beginnen.

De Terugkeer van The Voice of Holland

Na twee jaar van stilte en onderzoek is bevestigd dat The Voice of Holland binnenkort terugkeert op televisie. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar de bezetting van de jury blijft een groot vraagteken. Terwijl RTL en producent ITV Studios werken aan een herstructurering van het programma, inclusief verbeterde veiligheidsprotocollen en gedragsregels, is een van de belangrijkste uitdagingen het vinden van geschikte juryleden die geen verleden hebben met schandalen of controverse.

De verwachting is dat RTL een frisse start wil maken, wat betekent dat de terugkeer van voormalige juryleden zoals Glennis Grace hoogst onzeker is. Ondanks haar betrokkenheid bij het incident in een Jumbo-supermarkt, waar ze met een groep mensen betrokken was bij een gew*lddadige aanv*l, heeft Glennis nog steeds interesse om haar oude plek in te nemen. Dit zorgt voor veel discussie onder kijkers en mediadeskundigen.

Glennis Grace: Wel of Niet Terug in de Jury?

Glennis Grace heeft zich openlijk uitgesproken over haar wens om terug te keren als jurylid bij The Voice of Holland. In een recent interview liet ze weten dat ze zonder aarzelen opnieuw ja zou zeggen als haar gevraagd wordt weer in de jury plaats te nemen. “Absoluut! Daar zou ik niet eens over hoeven nadenken,” zei ze. Glennis benadrukte dat het programma stopte toen zij er nog deel van uitmaakte en dat zij zelf niets te maken had met de misstanden achter de schermen.

Toch is het maar de vraag of RTL haar daadwerkelijk terug wil in de jury. Mediakenner Victor Vlam is van mening dat het voor RTL verstandig zou zijn om alle juryleden met een controversieel verleden te vermijden. “Niemand zit te wachten op het feit dat iemand met een beladen verleden als Glennis terugkeert in de jury,” aldus Vlam. Hij voegde eraan toe dat het programma nu een kans heeft om een nieuwe generatie artiesten een podium te bieden, zonder de last van eerdere schandalen.

Vlam suggereert dat een jurylid als Davina Michelle, een jonge en succesvolle artiest met een internationale uitstraling, een geschikte vervanger zou kunnen zijn voor Glennis Grace. “Davina Michelle heeft geen smet op haar naam en vertegenwoordigt een frisse, nieuwe generatie in de muziekwereld. Het zou een slimme zet zijn om haar in de jury te zetten en zo The Voice een modern, schoon imago te geven.”

De Publieke Opinie

Hoewel Glennis Grace zelf optimistisch is over haar mogelijke terugkeer, is het publiek veel minder enthousiast. Op sociale media wordt er volop gespeculeerd over haar toekomst bij The Voice. Veel kijkers zijn van mening dat Glennis geen plaats meer heeft in de jury, gezien het incident in de supermarkt en de nasleep daarvan. Een kijker merkte cynisch op: “Kan haar reactie gefilmd worden wanneer ze eruit geknikkerd wordt?” Anderen voorspelden dat Glennis opnieuw haar ‘kn0kploeg’ zou inschakelen om haar zin te krijgen: “Belt ze datzelfde team dan weer als toen in die supermarkt? Dat wordt smullen… 🍿”

De publieke opinie lijkt duidelijk: veel mensen zien liever nieuwe gezichten in de jury dan voormalige juryleden die in opspraak zijn geraakt. Glennis, die ooit geliefd was om haar muzikale talent en haar optreden bij de Ladies of Soul, heeft veel krediet verloren na het gew*ldsincident. Ondanks haar muzikale prestaties lijkt de weg naar herstel van haar imago een lange en moeizame te zijn.

Een Schone Lei

RTL en producent ITV Studios lijken zich ervan bewust te zijn dat de terugkeer van The Voice of Holland alleen succesvol kan zijn als het programma het vertrouwen van het publiek weet terug te winnen. Dat betekent dat alle mogelijke schandalen en negatieve associaties moeten worden vermeden. Door juryleden te kiezen zonder een beladen verleden, kan het programma zichzelf herpositioneren als een betrouwbare en veilige omgeving voor deelnemers en medewerkers.

Victor Vlam benadrukt dat het voor de toekomst van The Voice belangrijk is om een volledig nieuwe richting in te slaan: “Ze zullen elk jurylid moeten mijden dat ook maar op enige wijze een vlekje heeft. Mensen willen een schoon programma zien zonder de schandalen van het verleden. Dat is de enige manier om het vertrouwen van het publiek terug te winnen.”

De Toekomst van The Voice

Hoewel de voorbereidingen voor de herstart van The Voice of Holland nog in volle gang zijn, blijft het onduidelijk wie uiteindelijk in de nieuwe jury zal plaatsnemen. Glennis Grace heeft duidelijk gemaakt dat ze graag terug wil keren, maar de kans dat RTL haar opnieuw in de jury zet, lijkt klein. Het publiek lijkt de voorkeur te geven aan nieuwe gezichten die het programma een frisse uitstraling kunnen geven.

Wat zeker is, is dat The Voice, na alle schandalen en onthullingen, met een nieuw imago moet terugkomen om het vertrouwen van de kijkers te herstellen. Met een nieuwe jury, strikte gedragsregels en een verbeterde werkomgeving, heeft het programma de kans om opnieuw een succes te worden.

Conclusie

The Voice of Holland staat op het punt terug te keren na een turbulente periode vol schandalen en controverse. Of Glennis Grace een plaats in de nieuwe jury krijgt, blijft onzeker. Hoewel ze zelf graag wil terugkeren, lijkt het voor RTL en het publiek verstandig om met een schone lei te beginnen en nieuwe, onbesproken talenten in de jury te zetten. Het programma heeft nu de kans om een frisse start te maken en opnieuw een succesverhaal te worden in de Nederlandse televisiewereld.