Connect with us

Actueel

RTL bevestigt: The Voice of Holland komt terug, dit wordt de jury

Na de enorme ophef rondom het grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland heeft RTL bevestigd dat het populaire programma in de toekomst terug zal keren op de Nederlandse televisie. Peter van der Vorst, RTL-directeur, heeft officieel aangegeven dat de voorbereidingen voor een herlancering van The Voice in volle gang zijn. Hoewel de precieze datum nog niet vaststaat, kunnen fans zich alvast verheugen op een vernieuwde versie van het programma, dat naar verwachting binnen anderhalf jaar weer op de buis zal verschijnen.

 

Het programma keert terug

In een interview met verschillende media bevestigde Peter van der Vorst het nieuws. Hij benadrukte dat er een grondige evaluatie heeft plaatsgevonden sinds de schandalen in 2022 en dat RTL en producent ITV Studios Netherlands hard werken aan een comeback. De nieuwe versie van The Voice of Holland zal volgens Van der Vorst trouw blijven aan het oorspronkelijke format, maar tegelijkertijd aangepast worden aan de eisen van deze tijd.

“We zijn nu echt aan het nadenken over hoe we The Voice gaan terugbrengen, en hoe we het format kunnen opfrissen,” aldus Van der Vorst. Hij gaf aan dat het publiek zich kan verheugen op een versie die vernieuwend is, maar waarin de essentie van het programma behouden blijft.

De ophef en nasleep

In 2022 werd The Voice of Holland abrupt van de buis gehaald nadat ernstige beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag aan het licht kwamen. Dit gebeurde na een onthullende uitzending van het YouTube-programma BOOS, waarin meerdere kandidaten en medewerkers van The Voice hun ervaringen deelden. De schokkende verhalen zorgden voor een stroom aan reacties, en al snel werd besloten om het programma tijdelijk stop te zetten.

Na deze onthullingen werden alle online-kanalen van The Voice of Holland en The Voice Kids offline gehaald. De schade voor het imago van het programma was groot, en er werden directe maatregelen genomen om de situatie te onderzoeken en verdere schade te beperken. Van der Vorst benadrukte destijds dat RTL geschokt was door de verhalen en dat veiligheid en integriteit altijd voorop moeten staan binnen producties als The Voice.

De rol van Jeroen Rietbergen

Een van de meest spraakmakende figuren in het schandaal was Jeroen Rietbergen, de voormalige bandleider van The Voice. Hij werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van verschillende vrouwelijke deelnemers en medewerkers. Rietbergen gaf in een publieke verklaring toe dat zijn gedrag onacceptabel was en bood zijn excuses aan, maar hij ontkende dat er sprake was van strafbare feiten zoals dwang of fysieke aanranding.

Hoewel de zaak tegen Rietbergen uiteindelijk werd geseponeerd, bleef de impact op zijn carrière en op het programma groot. De publieke opinie was verdeeld, en veel mensen vroegen zich af hoe het zover had kunnen komen binnen een programma dat jarenlang door miljoenen mensen werd bekeken. RTL nam direct afstand van Rietbergen en maakte duidelijk dat er in de toekomst strengere regels en protocollen zouden worden ingevoerd om dit soort situaties te voorkomen.

Het herstel van vertrouwen

Na de schandalen lag de focus van RTL op het herstel van het vertrouwen, zowel bij het publiek als bij de medewerkers en kandidaten van het programma. Van der Vorst gaf aan dat dit een langdurig proces zal zijn, maar dat de intentie er is om The Voice of Holland terug te brengen op een verantwoorde manier.

“Wij zijn nog steeds heel trots op het programma, ondanks de verschrikkelijke dingen die er gebeurd zijn. Het format blijft sterk, maar we moeten er alles aan doen om een veilige omgeving te creëren voor iedereen die betrokken is,” zei Van der Vorst. Het idee is om een frisse, vernieuwde versie van The Voice te maken, waarbij het programma niet alleen entertainment biedt, maar ook de veiligheid en het welzijn van de deelnemers vooropstelt.

Voorbereidingen en verbeteringen

Hoewel de herlancering van The Voice of Holland nog even op zich laat wachten, zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang. Volgens Van der Vorst worden er nieuwe veiligheidsmaatregelen ingevoerd, zoals strengere gedragscodes en betere begeleiding voor kandidaten. Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuwe opzet die het programma toekomstbestendig moet maken.

De productie van het programma zal pas van start gaan wanneer alle nieuwe regels en protocollen zijn geïmplementeerd. Dit kan enige tijd duren, maar RTL wil geen overhaaste beslissingen nemen. Het doel is om een sterk en vernieuwd The Voice terug te brengen dat weer kan rekenen op het vertrouwen van de kijkers en waarin kandidaten zich veilig en gehoord voelen.

“We willen er zeker van zijn dat dit soort situaties nooit meer kunnen gebeuren,” aldus Van der Vorst. Hij gaf aan dat het herstel van vertrouwen vooropstaat en dat de zender alles op alles zet om dit proces zorgvuldig en transparant te laten verlopen.

De toekomst van The Voice

De terugkeer van The Voice betekent veel voor RTL, aangezien het jarenlang een van de best bekeken programma’s van de zender was. Miljoenen mensen stemden af op de audities, battles en liveshows, en het programma bracht talloze talenten voort die doorstroomden naar een professionele muziekcarrière. Denk bijvoorbeeld aan artiesten als Maan, OG3NE en Ben Saunders, die door The Voice hun grote doorbraak beleefden.

RTL is ervan overtuigd dat er nog steeds veel potentie in het format zit. “Het blijft een geweldig concept waarin mensen hun droom kunnen najagen en waarin muziek centraal staat. Dat willen we blijven bieden aan ons publiek,” zei Van der Vorst. Toch zal het programma na de herlancering mogelijk enkele veranderingen ondergaan om beter aan te sluiten bij de huidige tijdsgeest.

Het blijft afwachten welke coaches er zullen terugkeren voor de nieuwe editie en of bekende gezichten, zoals Ali B of Anouk, hun opwachting zullen maken. Dit zal ongetwijfeld nog voor veel speculatie zorgen in de aanloop naar de comeback van het programma.

Conclusie

Ondanks de schandalen en het grensoverschrijdend gedrag dat The Voice of Holland tijdelijk van de buis haalde, is het programma klaar voor een terugkeer. RTL-directeur Peter van der Vorst heeft bevestigd dat de voorbereidingen in volle gang zijn en dat de zender alles in het werk stelt om het programma in een nieuw en verbeterd jasje te steken. De terugkeer van The Voice zal gepaard gaan met aangescherpte veiligheidsmaatregelen en een vernieuwde opzet, waardoor kandidaten zich veilig en gesteund kunnen voelen.

Hoewel het nog even duurt voordat The Voice weer op televisie verschijnt, is duidelijk dat RTL en ITV Studios Netherlands vastbesloten zijn om het programma sterker terug te laten komen. Fans kunnen zich verheugen op een vernieuwde versie van een van de populairste talentenshows van Nederland, waarin muziek en veiligheid centraal zullen staan.


Belangrijkste punten:

  1. The Voice of Holland keert terug op de Nederlandse televisie, met een verwachte herlancering binnen anderhalf jaar.
  2. Na de schandalen rondom grensoverschrijdend gedrag is er een grondige evaluatie geweest, en worden nieuwe veiligheidsmaatregelen ingevoerd.
  3. Jeroen Rietbergen was een van de hoofdfiguren in het schandaal, maar de zaak tegen hem is uiteindelijk geseponeerd.
  4. RTL wil het vertrouwen van het publiek en de kandidaten herstellen met een vernieuwde opzet en aangescherpte protocollen.
  5. Het format van The Voice blijft sterk, en de zender is vastbesloten om het programma op verantwoorde wijze terug te brengen.