Connect with us

Actueel

Gordon verlaat Nederland na enorme kritiek op eerste aflevering van soap!

Gordon heeft het zwaar te verduren na de lancering van zijn nieuwe realityserie op SBS 6. De show, die vooraf met veel bombarie werd aangekondigd, heeft allesbehalve een vliegende start gemaakt. De kritiek stroomt binnen, zowel van bekende mediapersoonlijkheden als van kijkers, en de kijkcijfers zijn ronduit teleurstellend. Voor Gordon, die altijd al moeite heeft gehad met negatieve feedback, lijkt dit alles een flinke klap te zijn. Zijn reputatie staat op het spel en de reacties zijn scherp, hard en soms ronduit vernietigend.

Realityserie vol kritiek

In de nieuwe realityserie van Gordon worden kijkers meegenomen in zijn turbulente leven, dat zich deels afspeelt in het luxueuze Dubai. Echter, in plaats van de gewenste positieve reacties, werd de eerste aflevering overschaduwd door een storm van kritiek. Een van de felste critici is Angela de Jong, de bekende televisiecolumniste van het AD, die in haar recensie geen blad voor de mond nam. Haar oordeel was meedogenloos: “Een schitterend document waarin de teloorgang van een B-artiest in al zijn gruwelijke facetten te zien is!”

Angela spaarde Gordon niet en fileerde zijn gedrag in de serie tot op het bot. Ze beschreef een scène waarin Gordon zijn hoofd tussen de nepborsten van een prostituee op een jacht in Dubai drukt, als een dieptepunt. “Het was het zieligste verjaardagsfeestje dat ik ooit heb gezien,” schreef ze, verwijzend naar een van de verjaardagsfeestjes die in de serie werd getoond. Volgens Angela is de realityserie een wanhopige poging van Gordon om relevant te blijven in een wereld die hij tegelijkertijd zegt te verachten, maar waar hij desondanks krampachtig bij probeert te horen. “Hij wil niet accepteren dat die wereld allang niet meer op hem zit te wachten,” aldus de kritische columniste.

“Twee hondjes en een bediende”

Wat Angela de Jong nog verder onderstreepte in haar scherpe recensie, was het schrijnende contrast tussen de wereld van glitter en glamour die Gordon zo graag wil uitstralen en de harde realiteit van een man die steeds meer geïsoleerd raakt. “Als de kijker het niet kijkt, blijven alleen twee hondjes over en de al eerder genoemde bediende,” schreef ze, waarbij ze doelde op het eenzame leven dat Gordon lijkt te leiden ondanks zijn pogingen om zich te omringen met pracht en praal.

Ook kritiek van collega’s

Angela is echter niet de enige die geen goed woord over heeft voor Gordon. Ook Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp – bekend van het populaire tv-programma Vandaag Inside – hebben geen genade getoond in hun commentaar op Gordon en zijn nieuwe soap. Ze spraken schamper over zijn voortdurende drang naar aandacht en zijn wanhopige pogingen om zichzelf in de kijker te spelen.

Zelfs Gordon’s goede vriend, Evert Santegoeds, doorgaans wat milder in zijn oordeel, kon dit keer geen positief woord vinden over de nieuwe show van de zanger en tv-persoonlijkheid. “Het is werkelijk een aandachttrekker eersteklas,” zei Santegoeds in zijn radioprogramma. Hij stelde dat Gordon vaak zegt dat hij anoniem over straat wil kunnen lopen, iets wat hij in Dubai voor elkaar zou kunnen krijgen, maar dan zonder de constante drang naar publieke aandacht. Santegoeds voegde eraan toe: “Als je echt anoniem wil zijn, moet je niet op deze manier in de publiciteit blijven komen.”

Gordon zwijgt en vertrekt

Een vraag die nu op ieders lippen ligt, is hoe Gordon met deze stortvloed aan kritiek omgaat. Het is algemeen bekend dat hij slecht tegen kritiek kan en dat hij vaak impulsief reageert op negatieve berichten in de media. Toch lijkt hij deze keer een andere strategie te hebben gekozen: hij zwijgt. Sinds de eerste aflevering van zijn nieuwe serie is Gordon opvallend stil. Hij heeft geen enkele reactie gegeven op de teleurstellende kijkcijfers of op de harde kritiek die hem om de oren vliegt. Dit is opmerkelijk, aangezien Gordon er in het verleden om bekend stond snel in de verdediging te schieten wanneer hij bekritiseerd werd.

Het lijkt erop dat Gordon het advies heeft gekregen om deze keer niet direct te reageren op de kritiek, iets wat hem mogelijk is ingefluisterd door mensen uit zijn omgeving. Deze stilte doet echter vermoeden dat de kritiek hem harder raakt dan hij wil laten zien. Voor een man die altijd zo open is over zijn emoties en gevoelens, moet deze terughoudendheid een bewuste keuze zijn. Of hij hiermee de storm van kritiek probeert te laten overwaaien, of dat hij simpelweg de energie niet meer heeft om zich te verdedigen, is niet duidelijk.

Wat wel duidelijk is, is dat Gordon het allemaal teveel lijkt te worden. Terwijl de media nog druk bezig zijn zijn show en persoon te fileren, heeft Gordon zijn spullen gepakt en is hij vertrokken naar Dubai. Voor Gordon is Dubai de plek waar hij zich al vaker heeft teruggetrokken om op adem te komen en afstand te nemen van de hectiek in Nederland. Hij beschouwt Dubai als zijn tweede thuis, een plek waar hij even kan ontsnappen aan de druk van het publieke leven.

Terug naar Dubai: een vlucht of een reset?

Gordon’s plotselinge vertrek naar Dubai roept de vraag op of hij probeert te vluchten voor de kritiek of dat hij de tijd neemt om zijn leven en carrière opnieuw te evalueren. In het verleden is hij vaker naar Dubai gegaan om te ontsnappen aan de constante mediabelangstelling in Nederland, maar deze keer voelt het anders. Met zijn realityserie, die zo zwaar onder vuur ligt, en zijn reputatie die opnieuw een flinke deuk heeft opgelopen, lijkt dit een beslissend moment te zijn in zijn leven.

Gordon heeft altijd al geworsteld met de balans tussen zijn publieke persona en zijn privéleven. Hij zoekt de schijnwerpers op, maar tegelijkertijd lijkt hij ook te verlangen naar rust en anonimiteit. Het is een paradox die zijn hele carrière heeft gekenmerkt. In Dubai kan hij genieten van de anonimiteit die hij in Nederland niet heeft, maar zijn voortdurende behoefte aan publieke aandacht maakt het moeilijk om zich volledig terug te trekken uit het spotlicht.

Of zijn verblijf in Dubai deze keer een tijdelijke pauze is of het begin van een langdurigere afwezigheid, is nog niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat Gordon een periode van reflectie tegemoet gaat. Zijn carrière lijkt op een keerpunt te staan, en het is aan hem om te beslissen hoe hij verder wil gaan. Blijft hij vasthouden aan zijn imago van flamboyante tv-persoonlijkheid, of kiest hij voor een meer teruggetrokken leven, weg van de constante schijnwerpers?

Gordon

Conclusie

Gordon’s nieuwe realityserie heeft een storm van kritiek losgemaakt, zowel bij tv-recensenten als bij zijn collega’s uit de mediawereld. De kijkcijfers zijn laag, en zijn reputatie heeft een nieuwe klap gekregen. Terwijl zijn vrienden en critici hem waarschuwen voor de gevolgen van zijn voortdurende aandachtzoekende gedrag, kiest Gordon ervoor om niet te reageren en zich tijdelijk terug te trekken naar Dubai. De toekomst van zijn carrière hangt in de lucht, en de vraag blijft hoe Gordon met deze nieuwe uitdagingen zal omgaan. Eén ding is zeker: zijn vertrek naar Dubai markeert een nieuw hoofdstuk in het altijd turbulente leven van Gordon.