Connect with us

Actueel

Familieconflict loopt uit de hand: André Hazes overweegt achternaam op te geven na conflict met moeder

André Hazes heeft onlangs onthuld dat hij mogelijk zijn artiestennaam moet wijzigen als zijn moeder Rachel dit zou verlangen. Tijdens een interview op de Belgische televisie deelde de zanger mee dat zijn moeder de eigenaar is van de merknaam ‘Hazes’, waardoor dit significante gevolgen voor hem kan hebben.

Tijdens zijn verschijning in de talkshow ‘De Tafel van Gert’ van Gert Verhulst, lichtte André toe dat als zijn moeder dat zou willen, hij gedwongen zou zijn zijn artiestennaam te veranderen. Ondanks dat het zijn eigen naam is, is hij niet op de hoogte van het exacte bedrag dat zijn moeder met de merknaam verdient, maar hij vermoedt dat het aanzienlijk is. “Je hoeft echt geen medelijden met haar te hebben,” voegde hij eraan toe.

André onthulde ook dat hij geen financieel voordeel heeft van de merknaam. “Daarom moet ik toeren. Ik moet echt hard werken,” verklaarde hij, verwijzend naar een juridische strijd die momenteel gaande is tussen zijn moeder en zijn zus.

De juridische strijd betreft de vraag of Rachel zich terecht ‘erfgenaam’ van André Hazes senior mag noemen. Een eerdere rechtelijke uitspraak bevestigde haar status als erfgenaam, hoewel dit officieel niet het geval is. Roxeanne, André’s zus, heeft hierop een bodemprocedure aangespannen die nog loopt.

Wat betreft zijn familierelaties, André gaf aan dat zijn band met zijn zus Roxeanne verbetert. Hij vertelde recent aan RTL Boulevard dat ze het rustig aan doen: “We gaan niet dagelijks bij elkaar op de koffie, maar het contact is erg goed.”