Connect with us

Actueel

Miljoenenjacht Thuiswinnaar Weigert Prijs: ‘Ik heb al genoeg geld’

Winston Gerschtanowitz had de eer om gisteren acht gelukkige inwoners van de Schans in Blaricum te verrassen met een aanzienlijke geldprijs.

Samen wonnen zij een totaalbedrag van maar liefst één miljoen euro in de Miljoenenjacht. Ondanks de vreugde, was niet iedereen even extatisch.

Op een regenachtige zaterdagavond bereidde het team van de Postcode Loterij zich voor in het schilderachtige straatje Schans in Blaricum.

Technici waren bezig met het plaatsen van lampen en camera’s, terwijl andere teamleden met een smoesje de winnaars benaderden om hen voor te bereiden op de grote verrassing.

Tijdens een live-uitzending van het RTL-4 spelprogramma ‘All Against 1’ vond de prijsuitreiking plaats. Winston Gerschtanowitz, die zelf vlakbij woont, grapte over zijn bijna gelijke postcode.

Vlak voor de live-uitzending bezocht hij Wim en Marijke thuis, waar ze met een wijntje in de hand werden overvallen door zijn bezoek.

De typische reacties van schrik en verbazing volgden, en tranen werden vergoten toen een cheque van twee ton werd onthuld.

Een van de winnaars, Corry, gaf toe nog te moeten wennen aan het idee van het winnen van een ton.

Ze benadrukte dat ze het geld niet echt nodig had en plande het te besteden aan anderen en aan een etentje met haar kinderen en kleinkinderen.

Marjolijn, een andere buurvrouw, was ook enigszins overdonderd door het gewonnen bedrag.

Ze overwoog een luxere vakantie te boeken en wilde het geld verstandig gebruiken, onder meer om haar volwassen zoons te helpen op de huidige huizenmarkt.

Deze avond in Blaricum was een mix van verrassing, vreugde en reflectie voor de winnaars, waarbij ieder zijn eigen plannen maakte voor het onverwachte fortuin.