Connect with us

Actueel

Efteling verhoogt entreeprijzen tot historisch niveau, tegenvaller voor bezoekers!

Het beroemde Efteling attractiepark, geliefd bij zowel jong als oud, heeft historische toegangsprijzen aangekondigd.

Dit park, dat qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark in de Benelux is, behoort tot de topattracties van Europa.

In 2020 overtrof het zelfs bekende parken zoals Disneyland Paris en Europa-Park in bezoekersaantallen.

Met de status van het meest bezochte attractiepark in Europa, heeft de Efteling ambitieuze plannen om te blijven groeien.

Het park investeert aanzienlijk in onderhoud, vernieuwing en uitbreiding.

Deze investeringen, samen met stijgende energieprijzen, hogere salarissen en toenemende materiaalkosten, hebben echter invloed op de toegangsprijzen.

Hierdoor zijn de prijzen voor een bezoek aan dit iconische park in de loop der jaren aanzienlijk gestegen.

Volgens een recente aankondiging van Looopings zullen de prijzen voor 2024 verder stijgen, waarbij de toegangsprijs voor het eerst de grens van 50 euro zal overschrijden.

De flexibele entreebewijzen zullen met 6 procent toenemen, van 48 euro naar 51 euro, met dit nieuwe tarief dat van toepassing is tijdens het hoogseizoen, namelijk de maanden juli en augustus. Ook de goedkopere kaartjes zullen in prijs stijgen.

Deze prijsstijgingen zijn een reactie op de noodzaak om de kwaliteit en ervaring voor bezoekers te behouden en te verbeteren, evenals om de groeiende kosten te dekken.

Bovendien zien we in de Achterhoek interessante initiatieven ontstaan om te concurreren met het populaire Brabantse park.

Dit toont een groeiende trend in de pretparkindustrie, waar regionale parken actief stappen ondernemen om te concurreren met de grote spelers.