Connect with us

Actueel

Man verwerft appartement op cruiseschip vanwege kostenbesparing en de mogelijkheid om de wereld te verkennen

Een inwoner van San Diego heeft wellicht de ultieme manier gevonden om maximaal van het leven te genieten.

Austin Wells heeft het vasteland achter zich gelaten en heeft een appartement gekocht op een cruiseschip, waarvan hij beweert dat het goedkoper is dan een traditioneel huis.

Met de besparingen die hij realiseert, beweert hij dat hij nu een betere levenskwaliteit kan ervaren.

Van heerlijk eten en adembenemende uitzichten tot werken op afstand en meer vrije tijd, lijkt deze man alles te hebben wat hij wil.

Het kiezen van je volgende reisbestemming is nu zeker spannender dan beslissen welke smaak chips je bij de lunch wilt.

In een interview met CNBC onthulde Wells dat hij $300.000 (ongeveer €238.000) heeft uitgegeven aan een 12-jarig huurcontract voor een studio-appartement aan boord van de MV Narrative.

Dit immense cruiseschip wordt momenteel gebouwd in Kroatië en zal naar verwachting pas in 2025 vertrekken.

Het schip biedt maar liefst 500 privéruimtes en appartementen, waarbij de kamer van Wells 237 vierkante voet beslaat en is uitgerust met een bureau, doucheruimte, pantry en opklapbed.

Bewoners zoals Wells hebben niet alleen toegang tot een privé sportschool en boerenmarkt, maar ook tot medische diensten, 24-uurs roomservice en privékeukens.

Bovendien beschikt het schip over 20 restaurants en bars, een school, bibliotheek, bank, bioscoop en zwembad.

De 28-jarige Wells deelde zijn enthousiasme: “Het meest opwindende voor mij is dat ik mijn dagelijkse routine niet hoef te onderbreken om de wereld te zien. Mijn werktijden zullen verschuiven naar de avonden, nachten en vroege ochtenden, maar dat geeft me wel de kans om een stad te verkennen van ’s middags tot de namiddag.”

Hij voegde eraan toe: “Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat het zelfs mogelijk is om een reguliere baan te hebben en te overwegen om te werken en te wonen op een drijvend appartementencomplex.”

Wells hoopt ook veel vrienden aan boord te maken, omdat hij “de wereld rondreist met hen”.

Volgens The Sun kost een appartement in San Diego ongeveer $2.500 (ongeveer €1.980) per maand, terwijl Wells’ kamer op de MV Narrative hem ongeveer $2.000 (ongeveer €1.587) per maand zal kosten.

Het medium merkt op dat Alister Punton en Shannon Lee, de oprichters van het luxe residentiële scheepvaartmerk Storyline, de MV Narrative hebben bedacht omdat ze ‘betaalbare appartementen voor een leven op zee’ wilden aanbieden.

Rond de tijd dat het schip over een paar jaar vertrekt, zullen ongeveer 1.000 bewoners de MV Narrative hun thuis noemen, met 11 verschillende soorten woningen aan boord.