Connect with us

Actueel

“Bert (41) houdt zijn kinderen buiten de deur vanwege de wensen van zijn nieuwe vriendin”

In de rubriek ‘Lekker samengesteld’ van LINDA deelt Birthe* haar aangrijpende verhaal over haar samengestelde gezin.

Ze uit haar teleurstelling in haar ex-man Kevin, die weigert om zijn eigen kinderen bij hem thuis te verwelkomen, wat haar diep raakt.

Birthe beschrijft haar kinderen als 9 en 5 jaar oud en betreurt het feit dat ze niet welkom zijn bij hun vader, vanwege de bezwaren van zijn nieuwe vriendin.

“Volgens mijn ex-man worden mijn kinderen als ‘onhandelbaar’ bestempeld, terwijl de kinderen van zijn vriendin wel welkom zijn. Ik herken mijn ex-man niet meer,” aldus Birthe.

De situatie heeft een verwoestende impact op haar, maar wat voor haar nog belangrijker is, is het gevoel van verwaarlozing dat haar kinderen ervaren.

Hun vader lijkt hun belangen niet te behartigen en staat toe dat dit gebeurt.

Birthe benadrukt dat er geen geldig excuus is voor deze situatie, of het nu gaat om liefde, werk, of vriendschap. Kevin hield eerder dezelfde principes aan, maar lijkt nu van gedachten te zijn veranderd.

Birthe blikt terug op hun scheiding twee jaar geleden. Ondanks de breuk, die ze als vreedzaam omschrijft, hadden ze twee mooie jaren en twee prachtige kinderen.

De afstand tussen hen groeide geleidelijk omdat Kevin vaak in het buitenland werkte. Uiteindelijk waren ze meer huisgenoten dan geliefden.

De afspraken na de scheiding waren oorspronkelijk goed, maar sinds Kevin verliefd werd op zijn nieuwe partner hield hij zich er niet meer aan.

Ze hebben nu enkele maanden een relatie en zitten mogelijk in de huwelijksfase, wat begripvol is, maar Birthe begrijpt niet waarom hij zijn eigen kinderen niet wil ontvangen.

Het enige contact dat de kinderen nu met hun vader hebben, is wanneer hij soms bij Birthe thuis langskomt.

Hoewel het haar moeite kost om kalm te blijven, wil ze haar kinderen niet belasten met negatieve gevoelens jegens hun vader.

Birthe erkent dat dit gedrag kan leiden tot volledige breuk van het contact tussen haar kinderen en hun vader.

Toch verbaast het haar dat de kinderen deze situatie lijken te accepteren, maar ze beseft ook dat ze nog erg jong zijn.

Hoewel communicatie met Kevin moeizaam verloopt, probeert ze hem af en toe te confronteren met de situatie.

Kevin verwijst dan naar de behoeften van zijn nieuwe vriendin en beweert dat ze meer tijd nodig heeft.

Birthe vindt dit belachelijk en voelt zich belemmerd in haar pogingen om met hem te communiceren.

Ze heeft het gevoel dat zijn nieuwe partner volledig de regie heeft overgenomen en vraagt zich af wat ze nog meer kan doen in deze situatie.