Connect with us

Actueel

Echtpaar pleegt verduistering van ouderlijk geld voor een weelderige levensstijl

Het vertrouwen binnen families wordt vaak als vanzelfsprekend beschouwd, omdat familieleden meestal degenen zijn die ons ondersteunen in goede en slechte tijden.

Helaas kan dit vertrouwen soms ernstig worden geschonden, zoals in een recente zaak in Engeland, waar een echtpaar schuldig is bevonden aan grootschalige verduistering van het geld van de ouders van de man.

Volgens een rapport van de Britse krant Mirror, was de zoon belast met de financiën van zijn bejaarde ouders, die niet langer in staat waren om hun eigen bankzaken te beheren.

De ouders hadden hun zoon gevraagd om hulp, zodat essentiële kosten, zoals rekeningen, tijdig betaald konden worden.

In plaats van op verantwoorde wijze met het geld om te gaan, besloot het echtpaar om het geld uit te geven aan buitensporige luxe.

Het koppel verbraste enorme sommen geld, waaronder £117.000 aan all-inclusive vakanties, prijzige hotelaccommodaties, gastronomische maaltijden, Chanel-handtassen en waardevolle sieraden.

Ze genoten van luxueuze veertiendaagse uitstapjes naar Jamaica en Cabo Verde, gaven aanzienlijk uit aan de renovatie van hun eigen keuken, en de vrouw onderging zelfs een tandheelkundige ingreep ter waarde van £9.000.

Bovendien verkochten ze het ouderlijk huis voor aanzienlijk minder geld dan de vraagprijs, waarbij ze de opbrengst rechtstreeks in hun eigen zakken staken.

Op sociale media blonken ze uit in het laten zien van hun extravagantie, maar uiteindelijk bleef er van de rekeningen van de ouders slechts een fractie over.

Het echtpaar werd aangeklaagd en veroordeeld voor ernstige fra*de, m!sbruik van vertrouwen en het witwassen van geld, waarbij ze een gev*ngenisstraf van zes jaar kregen, zoals gerapporteerd door de Mirror.

Deze verraderlijke daden hebben aanzienlijke gevolgen gehad voor het gezinsleven van de bejaarde ouders.

De moeder is helaas 0verleden en de vader is nu alleen achtergebleven.