Connect with us

Actueel

Moeder schaamt zich erg voor haar zoon: ‘Ik ben teleurgesteld dat mijn kind heel dom is’

Het ervaren van het ouderschap wordt vaak beschouwd als een van de meest bijzondere momenten in iemands leven. Louise, een vrouw van 44 jaar, deelt dit gevoel, maar ze koestert ook gevoelens van teleurstelling jegens haar kind.

Louise en haar echtgenoot hebben beide een universitaire opleiding voltooid. Ze hadden gehoopt dat hun kinderen in hun voetsporen zouden treden.

In een interview met het online magazine JMOuders deelt Louise haar verhaal over hoe ze haar man Paul ontmoette. De vonk tussen hen sloeg over tijdens hun tweede jaar van de studie.

“De eerste elf jaar van ons samenzijn stonden volledig in het teken van studeren en carrière maken. Maar uiteindelijk wilden we een gezin stichten.”

“Ik heb dit met Paul besproken. We wilden graag een kind en het liefst een jongen. Dat was onze grote wens. Als het een meisje zou zijn, zouden we dat minder leuk vinden.”

In de eerste drie jaar van zijn leven zei zoon Guus vrijwel niets, maar daarna begon zijn spraak geleidelijk te ontwikkelen. “We wisten niet of dit normaal was of niet.”

“Op de basisschool wees een lerares ons erop dat hij weinig sprak en wat hij zei was onverstaanbaar. Dat was al teleurstellend voor mij. We hebben toen een logopedist ingeschakeld om zijn spraak te stimuleren.”

“Het enige waar hij goed in was, was gym. Dan hoefde hij niet met leren bezig te zijn en kon hij zijn energie kwijt.”

“Ondanks dat mijn man en ik dit al zagen aankomen, kreeg hij aan het einde van de basisschool een VMBO-Kader advies. Dat was een harde klap.”

“Mijn man is trots op hem en steunt hem volledig. Maar ikzelf voel teleurstelling dat mijn zoon niet zo slim is als ik had gehoopt. Ik verwachtte gewoon dat hij intelligent zou zijn.”

“Ik voel me beschaamd. Als mensen vragen wat mijn zoon studeert, lieg ik en zeg ik dat hij op het gymnasium zit. Het is moeilijk om eerlijk te zijn.”

“Ik zie wel dat Guus ontzettend gelukkig is. Hij zit nu in de tweede klas en haalt zesjes op zijn rapport. Hij wil graag met auto’s werken. Monteur worden is zijn passie.”