Connect with us

Actueel

Jonge student (21) valt voor docent (48), maar ouders zijn niet akkoord!

Een studente raakte verliefd op een man die 27 jaar ouder was nadat ze elkaar online hadden ontmoet en een hechte band hadden opgebouwd dankzij hun gedeelde liefde voor filosofie.

Jana Leonhardt, 21 jaar oud, was niet op zoek naar liefde toen ze enkele jaren geleden het YouTube-kanaal van filosofieleraar Peter Heinrich, 48 jaar oud, tegenkwam.

Maar nadat ze een van zijn video’s begon te bekijken, realiseerde ze zich al snel dat ze zich tot hem aangetrokken voelde en besloot ze hem een e-mail te sturen.

In haar e-mail deelde ze wat informatie over zichzelf en legde ze uit dat ze graag meer met hem wilde praten over filosofie.

Nu hebben de twee een gelukkige relatie en beweren ze dat ‘liefde geen leeftijd kent’, hoewel hun afkeurende ouders daar anders over denken.

Nadat Peter had gereageerd op Jana’s eerste e-mail, begonnen ze drie maanden lang berichten naar elkaar te sturen voordat ze overstapten op FaceTime, waar ze urenlang met elkaar spraken.

Uiteindelijk besloten ze elkaar persoonlijk te ontmoeten, en Peter reed bijna 400 kilometer van zijn huis in Frankfurt, Duitsland, om Jana in december 2017 te zien.

Het was liefde op het eerste gezicht voor Jana, maar Peter had aanvankelijk twijfels vanwege hun aanzienlijke leeftijdsverschil. Na twee jaar van vrijblijvend daten besloot hij echter dat hij zijn gevoelens niet langer kon onderdrukken en vroeg hij Jana om zijn vriendin te worden.

Hoewel hun ouders en vrienden aanvankelijk niet achter de relatie stonden, hebben ze sindsdien geleerd om het te accepteren. Jana verklaarde: “Ik had nooit gedacht dat ik een relatie zou hebben met een oudere man, vooral niet toen ik 18 was. Ik was gefocust op mijn opleiding en had geen tijd voor romantiek.”

Ze vervolgde: “Ik hoopte filosofie of psychologie te gaan studeren aan de universiteit vanwege mijn sterke interesse in die vakgebieden. Daarom bracht ik het grootste deel van mijn vrije tijd door met het bekijken van educatieve video’s op YouTube. Ik kwam een video tegen met een intrigerende titel en begon te kijken. Ik realiseerde me al snel dat ik meer geïnteresseerd was in de man in de video dan in de filosofie zelf.”

Jana en Peter spraken urenlang met elkaar, diep in de nacht, en besloten uiteindelijk om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Ondanks het leeftijdsverschil en de zorgen van hun omgeving, bleven ze volhouden in hun liefde voor elkaar. Jana en Peter zijn zelfs een Instagram-pagina gestart om hun boodschap te verspreiden dat liefde geen leeftijdsgrenzen kent.