Connect with us

Actueel

Moeder zit even op haar telefoon en ziet haar kind niet onder water gaan

Er heeft zich een trag!sch inc!dent voorgedaan waarbij een 3-jarig kind om het l*ven kwam in een zwembad, omdat zijn moeder te druk bezig was met haar telefoon.

Op een dag bracht Jessica Weaver haar zoontje Anthony Leo Malave naar het waterpark Camp Cohen in El Paso, volgens berichten in Amerikaanse media, waaronder de Telegraaf.

Getuigen hebben gemeld dat ze haar 3-jarige zoontje zonder zwembandjes in een zwembad met een diepte van ongeveer 1,20 meter liet gaan, wat betekende dat het kind niet kon staan met zijn hoofd boven water.

Zelfs toen de badmeester alarm sloeg, reageerde de moeder niet. Volgens getu!gen bleef ze onverstoord meezingen met muziek die uit haar telefoon kwam.

Het trag!sche inc!dent vond plaats op 13 mei van dit jaar. Op 22 september, bijna twee weken geleden, werd de moeder aangeh0uden, maar een dag later kwam ze vrij nadat ze aan de b0rgsom had voldaan.

De advocaat van Weaver beweert dat de beschuld!gingen van nalatigheid onterecht zijn en dat de stad El Paso verantwoordelijk is voor het 0verlijden van het kind.

De advocaat beweert ook dat de directie van het waterpark nalatig heeft gehandeld en dat de badmeesters onvoldoende getraind waren.

Weaver eist nu een sch*devergoeding van een miljoen dollar van El Paso voor wat haar is aangedaan.

Het is belangrijk op te merken dat volgens de regels van het park kinderen onder de zes te allen tijde onder toezicht moeten staan van een volwassene en dat kinderen niet alleen een zwembad in mogen, maar binnen een armlengte van een volwassene moeten blijven.

Bovendien waren er op die dag 18 getrainde badmeesters aanwezig, en er waren voldoende zwemvesten beschikbaar volgens een rapport.

Het gedrag van de moeder lijkt dus ernstig in strijd te zijn met de geldende regels en normen voor de veiligheid van kinderen in zwembaden.