Connect with us

Actueel

Familie had veel zin in vakantie van 13.000 euro, maar wordt geweigerd op vlucht

Het Belgische gezin Kumpen uit Heusden-Zolder ziet hun langverwachte tweeweekse vakantie naar Amerika in r00k opgaan vanwege verkeerde documenten, wat resulteert in een verlies van maar liefst 13.000 euro.

Stefan, zijn vrouw Marie-Louise, hun zonen Ludwig en Sven, en hun vriendinnen hadden gepland om afgelopen zaterdag naar Amerika te vliegen. Echter, de vakantie ging niet door.

Stefan deelt zijn verhaal en legt uit dat ze twee maanden geleden rechtstreeks bij KLM hadden geboekt voor hun gezin van zes.

Ze hadden plannen om naar Los Angeles te reizen en twee weken langs de westkust door te brengen.

Het probleem ontstond toen Stefan vorige week woensdag bericht van KLM ontving waarin stond dat het ESTA-document nog in orde gemaakt moest worden.

Dit document is een digitale reisvergunning die nodig is om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen.

Tijdens het invullen van het document gaf Stefan aan dat hij eerder in Cuba was geweest, wat leidde tot een melding dat ze met het ESTA-document de VS niet in mochten en dat ze een visum moesten hebben.

Dit kwam als een schok voor Stefan, die niet wist dat de Verenigde Staten Cuba aan hun lijst van landen had toegevoegd die worden beschouwd als “staatssponsors van terrorisme.” Dit betekent dat een visum nodig is om de VS binnen te komen.

Het gezin probeerde snel een visum te regelen door een interview af te nemen op de Amerikaanse ambassade in Brussel, maar dit kon pas na acht tot tien dagen plaatsvinden, waarna het nog weken zou duren voordat ze een visum zouden krijgen.

Uiteindelijk moesten ze hun reis annuleren, wat resulteerde in een financiële klap van ongeveer 13.000 euro, inclusief vliegtickets, hotelreserveringen, autoverhuur en vooraf geboekte activiteiten.

Stefan is teleurgesteld in KLM omdat ze hem niet hebben geïnformeerd over de benodigde documenten.

KLM beweerde dat ze alleen verantwoordelijk waren voor de vluchten en niet voor de visumvereisten.

Hoewel Stefan teleurgesteld is over het verlies van hun geplande reis naar Amerika, heeft hij last-minute een reis naar de Dominicaanse Republiek geboekt om toch nog van een vakantie te kunnen genieten.