Connect with us

Actueel

Vreselijke waarschuwing: Hier gaat het vanavond helemaal los:

Meteorologen van het KNMI waarschuwen voor stevige onweersbuien die Nederland vanavond zullen treffen en aanhouden tot morgenochtend.

Naast onweer wordt ook een aanzienlijke hoeveelheid regenval, hagel en krachtige windstoten verwacht.

De provincies Noord-Brabant en Limburg worden naar verwachting het zwaarst getroffen en daarom heeft het KNMI code geel afgekondigd.

Deze waarschuwing is van kracht vanaf vanavond 22.00 uur tot morgenochtend 06.00 uur. De meteorologen voorspellen niet alleen onweer, maar ook aanzienlijke regenval, hagel en windstoten tot ongeveer 60 kilometer per uur.

Het verkeer wordt aangeraden om voorzichtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen.

Hoewel het weer vandaag nog aangenaam is met hoge temperaturen, zal de bewolking in de middag toenemen.

In de avond en nacht zullen vanuit het zuidwesten diverse regen- en onweersbuien over het land trekken. Er wordt verwacht dat de regenval meer dan 30 millimeter zal bedragen.

De nacht zal echter niet benauwd zijn en vrij aangenaam met temperaturen variërend tussen 15 en 19 graden. Na het vertrek van de regen morgenochtend zal het weer opklaren.

Bij voldoende zonneschijn kunnen we genieten van temperaturen rond de 25 graden, hoewel het aan de kust iets koeler zal zijn met 22 graden.

Niettemin worden er morgenmiddag en -avond opnieuw buien verwacht, vergezeld van regen, onweer en hagel. Vooral het oosten van Nederland lijkt zwaar getroffen te worden volgens de voorspellingen van het KNMI.

Wat betreft de komende dagen, zal een krachtige noordenwind koelere lucht het land binnenbrengen vanaf woensdag.

De temperaturen zullen variëren tussen 18 en 22 graden. Sommige gebieden kunnen aanvankelijk bewolkt en regenachtig beginnen, maar in de namiddag zal de zon weer tevoorschijn komen en zal het droog worden.

Of de zomer definitief voorbij is, blijft nog onzeker, maar vanaf donderdag lijkt warmere lucht ons land te bereiken met een zuidoostelijke wind.

De zon zal uitbundig schijnen en de temperaturen zullen stijgen.

Op donderdag kunnen we temperaturen verwachten tussen 20 en 23 graden, en in het weekend zou het zelfs in het binnenland opnieuw zomers warm kunnen worden, met temperaturen boven de 25 graden.

Het lijkt erop dat we ons kunnen verheugen op een nieuwe periode van nazomerse warmte.